Architektem města Karlovy Vary bude Petr Kropp

Vložil
ČTK
08.11.2017 13:50
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Ředitelem vznikající karlovarské Kanceláře architekta města bude Petr Kropp, český architekt žijící v Nizozemsku. Vybrala ho komise odborníků a zástupců města, informoval dnes novináře primátor města Petr Kulhánek (KOA).


"Porota vybrala architekta Petra Kroppa, což je člověk, který dlouhodobě působí v Holandsku jako architekt v renomovaném architektonickém ateliéru. Má kořeny v Čechách, narodil se v Sokolově a studoval v Karlových Varech, pak odešel do zahraničí a rád by se sem vrátil. Vyšel ze dvou přihlášených kandidátů jako jednoznačně lepší," uvedl Kulhánek. Kropp podle něj porotu zaujal odborným pohledem na problematiku, zkušenostmi s velkými projekty a tím, jak osobně vnímá vývoj města a jeho podoby.

Kropp by měl podle rozhodnutí rady města do funkce nastoupit 1. března 2018. Poměrně velká prodleva mezi výběrem šéfa kanceláře architekta a jeho nástupem do funkce je dána tím, že Kropp se musí vyvázat ze závazků, které nyní ve svém působišti má.

Podle záměru města by se měla kancelář věnovat architektuře, územnímu plánování, veřejnému prostoru a komunikaci s veřejností. Například by se měla zabývat budoucností širšího středu města od bývalé stáčírny Mattoni po meandr Ohře.

Kancelář architekta města by měla v budoucnu sídlit v budově na nábřeží Jana Palacha. Objekt se ale bude příští rok rekonstruovat, proto kancelář najde dočasné místo v druhé budově magistrátu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články