DPP chystá opravu vozovny Hloubětín a kolejí dalších dvou vozoven

Vložil
ČTK
23.10.2017 12:45
Praha

Praha - Pražský dopravní podnik (DPP) chystá kvůli závadám střechy kompletní rekonstrukci vozovny v Hloubětíně. Také připravuje opravy takzvaných podpor kolejí ve vozovnách Žižkov a Strašnice. Všechny opravy by se měly uskutečnit v letech 2018 až 2021. ČTK to dnes sdělila mluvčí DPP Aneta Řehková.


Jako první začne oprava podpor na Žižkově, která vyjde na 100 milionů korun. Náklady oprav ve Strašnicích mají být 150 milionů a cena rekonstrukce hloubětínské vozovny ještě není známa.

Opravu vozovny v Hloubětíně má DPP naplánovánu na roky 2019 až 2021. Střechu budovy tvoří železobetonové monolitické skořepiny, které nejde vyměnit. A novou konstrukci střechy nelze osadit na nynější budovu, proto bude demolována a podnik postaví novou.

V době rekonstrukce musí DPP tramvaje umístit na nová stání. "Bude dočasně zřízena náhradní vozovna na nekrytém kolejišti v areálu Ústředních dílen Dopravního podniku v Hostivaři," uvedla mluvčí.

Opravy podpor kolejí si vyžádal provoz tramvají Škoda 14T a Škoda 15T ForCity. "Nové nízkopodlažní tramvaje mají jiným způsobem rozloženy podvozky a při jejich stání těsně za sebou ve vozovně dochází k odlišnému působení sil na kolejiště, než u starších typů," uvedla Řehková. Úpravy již DPP provedl v části vozovny Motol a kompletně ve vozovnách Pankrác, Vokovice a Kobylisy.

Rekonstrukce podpor bude spojena s opravami kolejiště, na Žižkově se bude opravovat 17 kolejí a ve Strašnicích 20 kolejí. Na Žižkově se bude opravovat v příštím roce a ve Strašnicích v roce 2019.

DPP využívá sedm vozoven, a to Hloubětín, Kobylisy, Motol, Pankrác, Strašnice, Vokovice a Žižkov. Podle výroční zprávy za rok 2016 DPP vlastní 826 vozů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
výjimečná stavba
raval
24.10.17 03:53
zobrazit všechny komentáře

Související články