Karlovy Vary opraví lesní kapli Ecce Homo

Vložil
ČTK
03.10.2017 16:05
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary opraví další z mnoha vyhlídek, tentokrát lesní kapli Ecce Homo. Rekonstrukce přijde na 250.000 korun, město část nákladů uhradí z dotace Karlovarského kraje. ČTK to řekl náměstek primátora Jiří Klsák (KOA).


Podle něj půjde o celkovou rekonstrukci objektu, který stojí mezi vyhlídkou Diana a vyhlídkou Karla IV. Krajský příspěvek bude 150.000 korun, zbytek zaplatí z vlastních zdrojů městské Lázeňské lesy.

Karlovy Vary mají díky své poloze ve strmém údolí řeky Teplé v okolních lesích velké množství vyhlídek, kaplí či altánků. Postupně se je snaží opravovat. V poslední době šlo například o Mayerův gloriet, Dorotin altán nebo druhou kapličku s názvem Ecce Homo, která stojí u nábřeží Jana Palacha.

Kromě drobné údržby a oprav ale chystá město i jednu velkou investici do vyhlídek, a to celkovou rekonstrukci rozhledny Goethova vyhlídka. Rekonstrukce pseudogotické výletní restaurace s vyhlídkovou věží, která byla postavena v letech 1888 a 1889, přijde na více než 30 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář