V září začne demolice bývalé textilní továrny Perla v Ústí nad Orlicí

Zdroj
Pavel Dosoudil
Vložil
ČTK
27.08.2017 14:25
Ústí nad Orlicí

Ústí nad Orlicí - V září začne demolice většiny objektů bývalé textilní továrny Perla 01 v Ústí nad Orlicí. Na jejich místě město v budoucnu postaví novostavbu domu dětí a mládeže a Pardubický kraj novou střední školu uměleckoprůmyslovou. Z původního areálu půjdou k zemi všechny výrobní haly včetně podnikové prodejny, což je asi 80 procent budov, řekl ČTK starosta Ústí nad Orlicí Petr Hájek (Sdružení Oušťáci).


"De facto zůstává stát objekt administrativní budovy na rohu ulic Lochmanova a 17. listopadu, jídelna Perly a objekt agentury Vidocq, který není ve vlastnictví města," uvedl Hájek.

Areál město koupilo před sedmi lety. Ještě než textilní továrna v roce 2009 zkrachovala, zaměstnávala 400 lidí. Dům dětí a mládeže by město mohlo zprovoznit v letech 2018 až 2019. Investice bude stát 54 milionů korun, radnice očekává dotaci 18 milionů korun.

Podle Hájka musí demoliční firma nejdříve odstranit z budov nebezpečné odpady, jako jsou zářivková svítidla a eternitová krytina. Bourání je naplánováno do února příštího roku, neboť musí brát ohled na okolní hustou zástavbu.

Část areálu bude zřejmě na prodej například pro výstavbu bytů nebo obchodů. Město si chce ponechat zhruba třetinu plochy z 32.000 metrů čtverečních. V areálu je nyní parkoviště, sklady, jídelna, bezpečnostní agentura, kanceláře, lékařská ordinace, autoškola a dvě prodejny.
0 komentářů
přidat komentář

Související články