Tendr na úpravy centra Kladna má být vypsaný v první pol. 2018

Vložil
ČTK
22.08.2017 08:35
Kladno

Kladno - Tendr na úpravy centra Kladna má být vypsán v první polovině roku 2018. Proměna se bude týkat autobusového nádraží, pěší zóny i několika ulic. Pro pěší zónu by do konce srpna mohla být podána žádost o územní rozhodnutí, pro autobusové nádraží se chystá samostatná zakázka. "U autobusového nádraží aktuálně běží projektové práce a připomínková řízení," uvedla dnes na dotaz ČTK mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.


Po územním rozhodnutí lze žádat o stavební povolení. "Po dokončení všech legislativních kroků můžeme zahájit tendr na práce, což předpokládáme v první polovině příštího roku," uvedla k tendru pro pěší zónu Růžková. Aktuálně se podle ní nyní jedná s dopravním inspektorátem o podobě Poštovního náměstí, které je mezi pěší zónou a autobusovým nádražím.

Pokud nenastanou komplikace, mohly by práce začít v roce 2018. Hodnota zakázek bude v desítkách milionů korun, přesná částka bude známá po dokončení dokumentace.

Na pěší zóně by měla být nová dlažba, přibýt má zeleň. Kromě pěší zóny se má změnit i prostor v ulici Plukovníka Stříbrného a Tyršově ulici.

Na autobusovém nádraží se změní organizace provozu autobusů, snadnější a bezpečnější bude také pohyb cestujících v jeho areálu, počítá se i s bezbariérovými úpravami. Přibýt má zázemí včetně čekárny, občerstvení a úschovna kol. Město také muselo koncepci řešit s majitelem obchodu Lidl, který přiléhá k nádraží.

Kladno loni vypsalo na úpravou obou prostorů architektonické soutěže, z nejlepších návrhů nyní vycházejí připravované projekty.
0 komentářů
přidat komentář

Související články