V Krkonoších pokračuje stavba nové Petrovy boudy

Vložil
ČTK
16.06.2017 15:30
Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn - V Krkonoších pokračuje výstavba nové Petrovy boudy, stavbaři mohli na stavbě začít pracovat po zimní přestávce po Velikonocích. V roce 2017 má být kompletně dokončena hrubá stavba se střechou včetně osazení oken. ČTK to dnes řekl Martin Havlík z firmy Snowy Chalet, která je investorem stavby.


Dělníci v květnu například pracovali na nosné konstrukci třetího nadzemního podlaží a kameníci štípali kámen pro obklady fasád. "V červnu stavba pokračovala pokládkou betonu a vyzdíváním příček. Vyrábí se také výplně otvorů a prvky fasády," informovala firma Snowy Chalet na svém webu, kde jsou také fotografie z výstavby.

Stavba Petrovy boudy, kterou tvoří dva objekty, začala v květnu 2016, úplné dokončení je naplánováno do konce roku 2019, předpokládané náklady činí 120 milionů korun. Původní Petrovu boudu tvořila trojice objektů. Od roku 2008 byla chátrající bouda pro turisty uzavřena a podle některých odborníků hrozilo, že se kvůli špatnému technickému stavu zřítí. Prvního srpna 2011 budovu zničil rozsáhlý požár. Podle hasičů byl oheň založen úmyslně, policie však pachatele neodhalila a případ odložila.

Nová Petrovka by měla mít 62 lůžek. Ve větším čtyřpodlažním objektu A, který základní kvádrovou hmotou tří nadzemních podlaží navazuje na stav objektu v roce 1887, by mělo být 52 lůžek, z toho 12 v noclehárně a 40 v ubytovací části. V menším jednopodlažním objektu B s podkrovím se počítá v jeho ubytovací části s deseti lůžky. Část objektu B bude také sloužit jako záchytný bod pro turisty, jeho součástí bude i útulna s nepřetržitým provozem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články