Parkovací dům Rozmarýn se znovu otevřel, část tvoří kanceláře

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
15.03.2017 12:15
Brno

Brno - V Brně se na nároží Koliště a Kounicovy ulice po více než roce znovu otevřel parkovací dům Rozmarýn. Majitel, jímž je společnost Imos Development, loni zboural vrchní patra a místo nich postavil čtyři patra kanceláří a upravil patra pro parkování, aby se v nich pohybovalo snáz než dříve. ČTK to dnes řekla Eva Děrdová, která má ve společnosti na starosti pronájmy nemovitostí.


K přestavbě se majitel rozhodl kvůli tomu, že parkovací dům nikdy nebýval plně vytížený, protože řada řidičů s většími auty do něj raději nejezdila, prostory byly stísněné a parkování obtížné. "Parkovací místa jsou větší, aby neměla problém ani velká auta typu SUV," řekla Děrdová.

V domě nyní může být až 208 aut, což je zhruba polovina původního stavu. V horní polovině domu jsou čtyři patra kanceláří na 3700 metrech čtverečních. "Jedno patro máme kompletně obsazené a další zčásti. Nemáme tedy ještě ani polovinu, ale předpokládáme, že o kanceláře bude zájem vzhledem k tomu, že jsou v centru a je tu zajištěné parkování. Kolaudace se dělala teprve v prosinci," řekla Vilma Hošková, která má pronájmy kanceláří na starosti. V nejvyšším patře jsou nejluxusnější kanceláře, kolem kterých je terasa s výhledem na Brno. "Prostory postupně přizpůsobujeme klientům dle jejich přání," řekla Hošková.

Rozmarýn byl prvním parkovacím domem v centru Brna, začal fungovat v roce 2005. Od té doby začaly sloužit v okolí brněnského centra další parkovací domy se stovkami míst a staví se podzemní garáže v Besední ulici pod budoucím Janáčkovým kulturním centrem. Přestože politici již při otevření Rozmarýnu hovořili o omezení parkování v ulicích, dosud je možné v okolí historického centra parkovat zdarma.
0 komentářů
přidat komentář

Související články