Radnice Prahy 8 chce zlepšit prostranství Sídliště Střížkov

Vložil
ČTK
11.03.2017 18:15
Praha

Praha - Praha 8 chce zlepšit veřejné prostranství na sídlišti Střížkov. Zamýšlí oslovit místní obyvatele a projednat s nimi návrhy případných změn. ČTK to dnes řekl místostarosta Matěj Fichtner (ANO). Kdy by konečný návrh změn mohl být připraven, zatím není jisté, stejně jako cena úprav. Praha 8 chystá rovněž úpravu veřejného prostoru u stanice metra Ládví a v okolí kulturního domu Krakov.


Veřejné prostory sídliště nebyly v minulosti opravovány. "Oslovíme obyvatele a místní sdružení vlastníků, kterým představíme návrhy, zda by se jim líbily, zároveň budou moci vznést své podněty," řekl Fichtner.

Změnou by měly projít všechny veřejné prostory. "Co se konkrétně změní, ale zatím nelze říct, nicméně jedná se o celkové zlepšení veřejných prostranství. Bude také záležet na přání místních," řekl místostarosta. Náklady případných úprav vzejdou z výsledného návrhu změn.

Praha 8 chce letos zahájit první etapu rekonstrukce okolí obchodního a kulturního centra Krakov. Odstraněny budou bariéry, vznikne náměstí s parkem a bude vysázeno až 80 stromů. Změnou má projít také území v okolí stanice metra C Ládví. Na náměstí bude položena nová dlažba, přibudou lavičky a koše a rovněž zeleň. Podle plánu by mělo vzniknout i tržiště.
0 komentářů
přidat komentář

Související články