Radnice v Brně-Jundrově se ptá lidí, zda si přejí další zástavbu

Vložil
ČTK
08.02.2011 19:20


Brno - Radnice v Brně-Jundrově zjišťuje, zda si tamní obyvatelé přejí další zástavbu. Lidem rozeslala anketní lístek, v němž mají vybrat, která z navrhovaných variant konceptu nového územního plánu je jim nejbližší. Radní pak výsledky zohlední při sepisování připomínek ke konceptu, řekla dnes ČTK starostka Ivana Fajnorová (Zelená pro Jundrov). Nejodvážnější z variant navrhuje v Jundrově nově zastavět byty a domy přes 70 hektarů. Městská část má dnes téměř 4000 obyvatel, jejichž počet by se tak zvýšil na dvojnásobek.

    Největší plochu k zastavění může nabídnout dnešní zahrádkářská kolonie Juranka, kde by mohly stavební parcely vzniknout na 67 hektarech. Zpracovatel konceptu územního plánu architekt Jaroslav Dokoupil území nedávno označil za nádhernou lokalitu. "Když se využije pro bydlení, je to nadstandardní bydlení v těsné blízkosti města ve velmi pěkném prostředí," uvedl. Připustil však, že problémem je obtížná dostupnost lokality, není tam prostor na zavedení dostatečně široké silnice, po které by mohly jezdit i autobusy hromadné dopravy.
    O dopravních komplikacích už mluví i současní obyvatelé městské části. "Děti už dnes do jediné školy vozí rodiče hlavně autem. Provoz u školy je čím dál větší," řekla ČTK jedna z místních Martina Veselská. Dceru se prý kvůli tomu bojí pustit samotnou. Z vyhlídky na další růst Jundrova není nadšená. "Do Jundrova jsme se stěhovali před osmi lety mimo jiné kvůli klidnému životnímu prostředí. Těšili jsme se, že to bude jako na vesnici," dodala.
    Výstavbě jsou naopak nakloněni lidé, kteří na Jurance mají své pozemky. Poukazují i na to, že část zahrádek tam nikdo neudržuje. Podle odpůrců nové výstavby jde však o zahrádky, které skoupili developeři a spekulanti v naději na budoucí možnost zastavět je. V Brně je stavebních pozemků málo a ceny se pohybují od tisícikoruny do 6000 korun za metr čtvereční. U zahrádek jsou asi třetinové.
0 komentářů
přidat komentář

Související články