Stavění v souvislostech

výstava „Dietrich | Untertrifaller“ ve Světelných centrech Zumtobel ve Vídni a v Praze

Vložil
Tisková zpráva
14.01.2011 01:00
Zumtobel Lighting

Dietrich | Untertrifaller Architekten

Společnost Zumtobel získala zajímavou výstavu renomované architektonické kanceláře Dietrich | Untertrifaller z Vorarlberska hned pro dvě svá centra. Helmut Dietrich a Much Untertrifaller se řadí ve své generaci k nejúspěšnějším architektům Vorarlberska. Na výstavě „Stavění v souvislostech“ prezentuje tato mezinárodně úspěšná architektonická kancelář procházku svými díly. Ve Světelném fóru ve Vídni je výstava k vidění od 21. ledna do 18. února 2011. Poté díla poputují do Světelného centra v Praze. I zde se zdrží výstava celý jeden měsíc, od 16. března do 29. dubna 2011. U příležitosti zahájení výstavy ve dnech 20. ledna ve Vídni a 15. března v Praze promluví nejen oba architekti, ale i další osobnosti z oblasti výstavby měst a architektury.

Souhra světla s architekturou je pro společnost Zumtobel již dlouhá léta profesí i výzvou zároveň. Světelná fóra a centra, která jsou koncipovaná jako místa setkávání příznivců světla a architektury, proto vytváří optimální rámec pro tak vysoce hodnotnou a kvalitní výstavu architektury. „Těší nás, že můžeme našim zákazníkům a zájemcům formou výstavy poskytnout inspirativní náhled do architektury kanceláře Dietrich l Untertrifaller. Tato architektonická kancelář je pokládána za průkopníka ekologického a energeticky efektivního způsobu stavění. Pro nás, jako firmu nabízející progresivní a perspektivní světelná řešení, se jedná přirozeně o velice zajímavé téma“, vysvětluje Gudrun Schach, vedoucí Světelného fóra ve Vídni.

Většina úspěchů v soutěžích a ocenění spolkové země Vídeň v říjnu 2010 podtrhuje zejména um a kreativitu obou architektů. Kancelář Dietrich | Untertrifaller disponuje širokým a bohatým repertoárem od rodinných domů až po rozsáhlou revitalizaci starých budov. Jejich stavební umění se stále vyvíjí na základě nových souvislostí a poznatků. Architekti přitom sázejí na urbanistické znaky projektů, které se současně začleňují do krajiny a okolní struktury velice šetrně a s respektem.

V této putovní výstavě prezentují architekti svá nejdůležitější díla, která lze rozdělit do pěti oblastí: kromě jiného jsou představeny modely z oblasti vzdělávání, kultury, hotelů, průmyslu a rodinných domů. Na příklad Festivalový dům v Bregenzu, Městská hala ve Vídňi nebo  přístav v Bregenzu. Projekty jsou prezentovány názorně, z části formou modelů, částečně formou rozličných fotografických celků. Fotografie, textové tabule a prezentace na obrazovkách, to všechno utváří celkový koncept výstavy.

Výstavy lze navštívit v pracovní dny v následujících časech:

Světelné fórum Vídeň

Jasomirgottstr. 3-5, A – 1010 Vídeň
Tel: 0043 (1) 532 1047 0
E-mail: lifwien@zumtobel.at
Doba trvání výstavy a otevírací doba: 21. leden - 18. únor 2011
Po – Čt: 8 až 17 hod, Pá 8 až 13 hod

Světelné centrum Praha
Jankovcova 2, 170 00 Praha 7
Tel: +420 (266) 782 200
E-mail: praha@zumtobel.com
Doba trvání výstavy a otevírací doba: 16. březen – 29. duben 2011
Po – Čt: 9 až 17 hod, Pá 9 až 15 hod
0 komentářů
přidat komentář

Související články