Dvůr Králové nad Labem čekají opravy náměstí za 80 milionů korun

Vložil
ČTK
20.03.2010 11:35
Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko) - Ve Dvoře Králové nad Labem letos na jaře začne rozsáhlá rekonstrukce náměstí T.G. Masaryka za přibližně 80 milionů korun. Opravy náměstí by měly skončit do podzimu 2011, řekla ČTK dvorská starostka Edita Vaňková.

    "Nyní běží výběrové řízení na dodavatele stavby, vlastní práce by měly začít během dubna," řekla Vaňková. Radnice již provedla některé změny v systému dopravy přes náměstí, do náměstí je nyní možné vjíždět od pošty a od kostela, během oprav se systém změní. "Částečný vjezd na náměstí bude zachován během celé rekonstrukce, lidé by ale měli sledovat dopravní značení," uvedla starostka.
    Radnici se podařilo na opravy náměstí včetně dvou přilehlých komunikací získat evropskou dotaci ve výší necelých 75 milionů korun. Cílem rekonstrukce náměstí je kromě oprav sítí, také zlepšení zázemí pro pěší, po opravách se omezí také počet parkovacích stání. Součástí projektu je rekonstrukce a přístavba dlouhodobě nevyužívaného objektu čp. 83, do kterého se následně přestěhuje základní umělecká škola.
    V minulých letech v Královéhradeckém kraji opravilo svá náměstí několik měst. Například vloni na podzim skončily opravy náměstí v Hronově na Náchodsku, které stály 65 milionů korun. Hradecká radnice za více než 100 milionů opravila Riegrovo náměstí před nádražím Českých drah. Město také plánuje rekonstrukci Velkého náměstí v centru Hradce Králové, která by mohla stát přibližně 160 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články