O konečné podobě krytého koupaliště v Boleslavi rozhodne anketa

Vložil
ČTK
06.12.2009 11:15
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - O tom, jak bude nakonec vypadat dlouho očekávané kryté koupaliště v Mladé Boleslavi, zřejmě nakonec rozhodnou sami Boleslavští pomocí anketních lístků. Město už před časem prezentovalo záměr vybudovat unikátní konstrukci, která by se v případě potřeby využila na zakrytí venkovního bazénu v Jičínské ulici. Veřejnost ale přišla s několika nápady a podněty, jak by mohla být tato investice vyřešena jinak, a město proto přistoupí k anketě, řekl ČTK primátor Raduan Nwelati.

    Někteří lidé dokonce vyjádřili názor, že by s projektem bylo lepší rok nebo dva počkat, až na něj bude více peněz. "Je jasné, jak citlivá věc to po letech čekání pro Boleslaváky je. Za sebe mohu říci, že raději ještě dva roky vydržím, až budou finance v potřebné výši, než se desítky let dívat na nechtěné dílo," napsal například uživatel podepsaný jako Milan Adamec v diskusi na městských webových stránkách.
    Podobný názor není ojedinělý. Město proto v lednu uspořádá anketu, která by v případě dostatečné účasti mohla být pro konečnou podobu koupaliště určující. "Názor veřejnosti ale budeme respektovat jen v případě, že se do ankety zapojí velké množství obyvatel," podotkl primátor. V Boleslavi nyní žije zhruba 45.000 lidí.
    Z anketních lístků se lidé dozvědí, jaké varianty výstavby lze uskutečnit, co to bude pro město znamenat provozně a co to bude znamenat pro návštěvníky. V anketě bude pravděpodobně navržena už představená varianta, dále varianta doplněná plaveckým bazénem nebo možnost počkat nějakou dobu, než bude mít město dost peněz, a poté vytvořit nový návrh.
    Původně zamýšlený krytý bazén měl začít fungovat po skončení příští letní sezony. Areál by se měl rozkládat na 4700 metrech čtverečních, plánované náklady jsou zhruba 150 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články