Hotely, pošta, kostel i rodinné domy - FERMACELL je v Polsku žádaný

Zajímavé zahraniční realizace se systémy suché výstavby FERMACELL – díl II.

Vložil
Tisková zpráva
24.11.2009 00:05
James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha

Konstrukce s použitím sádrovláknitých desek FERMACELL prokazují své mimořádné kvality den co den v nesčetných objektech v České republice i v zahraničí. Široké použití našly tyto materiály nejen u dřevostaveb rodinných a bytových domů, ale i v průmyslové výstavbě, při novostavbách nebo rekonstrukcích správních budov, škol, nemocnic nebo hotelů. Sádrovláknité systémy FERMACELL se výborně uplatňují u realizací, které kladou vysoké požadavky na protipožární vlastnosti, akustiku, pevnost, rychlost realizace a na práci s osvědčenými a mezinárodně certifikovanými materiály. Dokazují to i reference z polského trhu, kde jsou systémy suché výstavby FERMACELL mimořádně oblíbené. Jejich přehled jsme rozdělili do dvou částí – v první byly představeny kancelářské budovy a školy, ve této druhé jsou k vidění obytné budovy, hotely a průmyslové či jiné objekty.

Slunečný Mlýn v Bydgoszczi
- hotel vznikl adaptací objektu mlýna z 19. století a řešení jeho interiéru navazuje na trendy typické pro začátek 20. století s použitím prvků secese a Art Deco. Při adaptaci byly použity podlahové prvky FERMACELL o tl. 25 mm o celkové ploše 6 tis. m², hlavním důvodem jejich nasazení byla nutnost dostatečné protipožární ochrany stávajících dřevěných stropů.
Hotel „Park Plaza” ve Wrocławi
- hotel „Park Plaza” se nachází v centru Wroclawi, v blízkosti Tumského ostrova – nejstarší části města, Hlavního náměstí a Univerzity. Pro protipožární provedení obvodových stěn bylo použito opláštění z desek FERMACELL o tl. 15 mm o celkové ploše 4.000 m².
Hotel "LIDER" v Krakowě
- požadavkem byla dostatečná protipožární ochrana a akustická izolace. Proto byly na příčky, stropní podhledy a podlahové prvky použity konstrukční systémy FERMACELL 1S21, 1S13, 1S41, 2E31, celkem 8.000 m² desek FERMACELL 12,5 a FEE 30 mm.
CER Polská pošta v Zabrze
- nový objekt Polské pošty s logistickým centrem, za účelem zajištění odpovídajícího protipožárního provedení stěn a stropů (REI 60) byly použity konstrukční systémy FERMACELL 1S21, celkem 28.000 m² desek FERMACELL o tl. 10 a 12,5 mm.
Zóna rodinných domků DARMODOM v Nowem Targu
- použity jsou prefabrikované konstrukční ocelové a dřevěné systémy, nosné stěny a příčky jsou řešeny s použitím konstrukčního systému FERMACELL 1S21, 1S33, 1S41, 1HT22, 2HD 11. Celkem bylo při výstavbě použito 5.000 m² desek o tloušťkách 12,5,  15  a 18 mm.
Budownictwo komunalne ve Wrocławi - u této obytné budovy byly pro opláštění obvodových stěn a stropů použity cementové desky FERMACELL Powerpanel H2O a FERMACELL Powerpanel HD, celkem 3.000 m² cementových desek. Zadáním bylo mimo jiné protipožární zabezpečení stěn a stropů v souladu s třídou A1.

Restaurace "Šafránový dvůr" v Czeladźi
- k opláštění všech stěn tohoto restauračně–konferenčního komplexu byly z důvodu protipožární ochrany vnitřních a obvodových stěn použity sádrovláknité desky FERMACELL, pro vnitřní stěny byly použity konstrukční systémy 1H11 a 1HT22 a pro obvodové stěny systémy 1HA11 a 1HA31-2. Celkem bylo použito 2.000 m² desek FERMACELL.
Kostel + fara w Dzierżoniowie
- u sakrální stavby v Dzierżoniowie bylo pro dostatečnou protipožární ochranu stěn a stropů (REI 60)  využito opláštění stropu a zhotovení vnitřních stěn ze sádrovláknitých desek FERMACELL. Celkem bylo použito 4.000 m² desek FERMACELL.

Související články