Poruba opravila Urxovu ulici vystavěnou v 50. letech

Vložil
ČTK
17.08.2009 12:30
Jihlava

Ostrava - Ostrava-Poruba rekonstruovala Urxovu ulici, která byla vystavěna v padesátých letech minulého století. Obnova trvala od dubna do konce července a vyžádala si asi sedm milionů korun. V ulici jsou nové chodníky, silnice a veřejné osvětlení, řekla ČTK mluvčí porubské radnice Jana Končítková.
    "Rekonstrukce Urxovy ulice se obešla bez radikálních zásahů do zeleně, přesto se nám díky prořezům podařilo docílit jejího prosvětlení," uvedl místostarosta městského obvodu Poruba Petr Mihálik.
    Urxova ulice je třetí v pořadí, kterou městský obvod nechal v posledních dvou letech omladit. Opraveny byly ulice Alšova a Budovatelská, nyní město obnovuje část ulice Čs. exilu. Měla by být hotova na konci září a obvod za její opravu zaplatí 5,5 milionu korun.
    "Často chodíme s manželem těmito ulicemi na procházku a změna je vidět na první pohled. Uvítala bych, kdyby se také zrenovovaly prostory ve dvorech mezi domy, aby si v nich děti mohly hrát," uvedla obyvatelka prvního porubského obvodu Zdeňka Duhanová.
    Podle starosty městského obvodu Poruba Lumíra Palyzy trpěly ulice této části Poruby havarijním stavem vozovek a chodníků a také zastaralou infrastrukturou. "Díky komplexní rekonstrukci získává první porubský obvod nejen na estetičnosti, ale především na funkčnosti. Při revitalizaci ulic jsme zohlednili požadavky lidí na zklidnění a zpomalení dopravy a částečně jsme navýšili počty parkovacích míst," řekl Palyza.
    V původním nevyhovujícím stavu nyní zůstává ještě ulice M. Kopeckého a část ulice Čs. exilu. Zahájení jejich opravy znemožnilo rozhodnutí České inspekce životního prostředí z února letošního roku.

0 komentářů
přidat komentář

Související články