Chodov dokončuje zastavování proluk na pěší zóně

Zdroj
Pavel Peňás
Vložil
ČTK
05.01.2006 19:00
České Budějovice

CHODOV (Sokolovsko) - V Chodově se dokončují nové domy v centru města, kterými chtěla radnice zaplnit proluky. Díky pobídce, která umožňovala při rychlé stavbě získat pozemky za jednu korunu, našlo město rychle zájemce. Další domy by měly ještě vyrůst pod kostelem sv. Vavřince, řekl dnes novinářům starosta Josef Hora.

Staroměstská ulice byla ještě před několika lety v horní části odkrytá. Nyní tam vyrostly nové domy s obchody. "I když pobídka byla lákavá, termín dostavby do 18 měsíců se podařilo splnit jen jednomu staviteli," uvedl Hora. Další dva z celkem osmi kupců ještě stavět nezačali.
Vedení města je přesto spokojeno a plánuje ještě další výstavbu. Zřejmě ji ale svěří developerské firmě. "Máme studii stavby pěti víceúčelových objektů v ulici naproti pěší zóně pod kostelem. Do konce ledna by mohla být hotova dokumentace," uvedl Hora. Stavba by po projednání mohla začít na počátku příštího roku.
Do pěší zóny se v posledních letech značně investovalo. Kolem nové radnice byly vyměněny inženýrské sítě a položena nová dlažba. V horní části Staroměstské ulice vzniklo náměstí a nad ním byla umístěna nová kašna. Investice do úprav centra přišla město na více než 20 milionů korun. Další peníze radnice nabídla formou půjček soukromým vlastníkům domů na obnovu fasád.
0 komentářů
přidat komentář

Související články