Autodesk a Studentská unie ČVUT vyhlašují u příležitosti projektu CADfest vítěze soutěže "Technika a příroda"

Vložil
Tisková zpráva
27.04.2009 15:30
Autodesk, s.r.o.

Michaela Solnická, studentka ČVUT a vítězka v kategorii Autodesk Revit Architecture, vpravo Petra Veselá, marketingová manažerka, Autodesk
Autodesk, světový lídr v oblasti návrhového softwaru, ve spolupráci se Studentskou unií ČVUT oznamují vítěze soutěže „Technika a příroda“. Výsledky soutěže, určené pro studenty středních škol a prvních dvou ročníků vysokých škol, byly ohlášeny při příležitosti studentské grafické konference CADfest, která se konala ve dnech 16. a 17. dubna 2009 na Masarykově koleji ČVUT v Praze.


Vítězi soutěže o návrh reflektující spojení techniky a přírody se v jednotlivých soutěžních kategoriích stali:
  • Autodesk 3ds Max – Miloslav Mikulčík, ČVUT Praha,
  • AutoCAD – Robert Turinský, VOŠ a SPŠ Strakonice,
  • Autodesk Inventor – Antonín Bořil, SPŠS Olomouc,
  • Autodesk Revit Architecture – Michaela Solnická, ČVUT Praha.
Hlavní cena v kategorii Autodesk Revit Architecture, Michaela Solnická (ČVUT)
Projekt CADfest má za cíl podporu školního vzdělávání, zajišťování objektivních ověření znalosti studentů v oblasti CAD softwaru a podporu při aktivním zapojení do vzdělávacích, vědeckovýzkumných programů. Projekt CADfest se skládá z několika akcí, které vyvrcholily dvoudenní konferencí vzdělávacího charakteru nepřímo navazující na program Autodesk Academie Silicon Hill. Vedle slavnostního vyhlášení vítězů a předání věcných cen, proběhly na konferenci tematické bloky, přednášky, soutěže a ukázky jednotlivých programů a konkrétních prací. První den proběhly tématické bloky zaměřené na produkty Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya a Autodesk Inventor, druhý den tématické bloky o produktech AutoCAD a Autodesk Revit. Ve čtvrtek 16. dubna proběhl společenský večer za účasti přednášejících  učitelů a odborníků na jednotlivé grafické programy, lektorů Autodesk Academia Silicon Hill, ale i zástupců ČVUT a společnosti Autodesk. Dvoudenní konference byla pro širokou veřejnost zdarma.

„Velmi vítáme a podporujeme entusiasmus mladých lidí, kteří mají zájem o práci s návrhovými nástroji, tak jak nám ukazuje projekt CADfest,“ řekl David Palas, Country Sales Manager společnosti Autodesk. „Je potěšující, že tento zájem se stále více rozšiřuje také do oblasti středních škol, což dále posiluje konkurenceschopnost českých studentů a budoucích pracovníků v ekonomice založené na originálních nápadech a návrzích využívajících moderní metody digitálního modelování, jako je např. BIM či digitální prototypování. Autodesk dlouhodobě podporuje a bude i nadále podporovat hledání a rozvoj tvůrčích talentů v českém školství prostřednictvím celé řady iniciativ, ke kterým patří i CADfest.“

Oceněná práce v kategorii Autocad, Robert Turinský (VOŠ a SPŠ Strakonice)

„V současné době jsou vědomosti jednou z nejdůležitějších hodnot a to nejen studentů, kteří se chtějí uplatnit na trhu práce a v profesní technické sféře. Projekt CADfest má za cíl pomáhat studentům dále rozvíjet jejich schopnosti a dovednosti v oblasti softwarového projektování a počítačové gramotnosti,“ říká Karel Landa, administrátor Autodesk Academia Silicon Hill a organizátor projektu CADfest. „Nezkušeným a začínajícím studentům jsme tímto způsobem ukázali výhody programů a jejich aplikaci v profesním životě prostřednictvím přednášek, konzultací a odborných ukázek. Studentům, kteří již zkušenosti v CAD systémech měli, jsme poskytli možnost konzultací s odborníky včetně výměny znalostí a zkušeností s programy se svými kolegy. Studenti, kteří se návrhové soutěže zúčastnili, pak navíc měli možnost dokázat své znalosti a schopnosti při využití softwaru v reálných projektech“.

Více informací o konferenci na: www.cadfest.cz.


O Studenstké unii ČVUT „Klub Silicon Hill“
Silicon Hill je jedním z klubů spadající pod Studentskou unii ČVUT, který se stará o aktivní využití volného času studentů a podporuje možnosti jejich dalšího vzdělávání. Za tímto účelem provozuje klub celou řadu zájmových činností, organizuje rozličné akce vzdělávacího i oddychového charakteru a stará se o jednu z největších studentských počítačových sítí ve střední Evropě. Klub sídlí na strahovských kolejích a až na výjimky jsou jeho členy studenti zde ubytovaní. Více informací naleznete na adrese http://autodesk.siliconhill.cz/ a http://www.sh.cvut.cz.

O společnosti Autodesk
Autodesk je světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru pro výrobu, stavebnictví, média a zábavu. Od uvedení aplikace AutoCAD v roce 1982 vyvinul Autodesk nejširší portfolio špičkových řešení digitálního prototypování, která pomáhají zákazníkům prakticky zkoušet nápady ještě před jejich realizací. Společnosti žebříčku Fortune 1000 využívají nástroje Autodesku k vizualizaci, simulaci a analýze reálného fungování svých návrhů už v počátečních stádiích vývoje, což jim pomáhá šetřit čas a peníze, zvyšovat kvalitu a podporovat inovace. Další informace o společnosti Autodesk najdete na webových stránkách www.autodesk.cz nebo www.autodesk.com.

Související články