Chomutov vyhlásil soutěž o nejlepší návrh kulturního centra

Vložil
ČTK
02.10.2008 13:10
Chomutov

Chomutov - Severočeský Chomutov vyhlásil soutěž o nejlepší grafický návrh pláště budovy kulturně-společenského centra, jehož výstavba je jedním z projektů integrovaného plánu rozvoje města. Investiční záměr by měl oslovit co nejvíce obyvatel, soutěž naváže na dva mítinky pro veřejnost s prezentací integrovaného plánu, informovala dnes ČTK primátorka Ivana Řápková.

    Soutěže se může zúčastnit každý obyvatel města, bližší informace zájemci naleznou na internetových stránkách www.chomutov-projekty.eu. "Porota ocení tři nejlepší návrhy. Autor vítězného získá odměnu 5000 korun, za umístění na druhé a třetí příčce čekají autory věcné dary," uvedla Řápková.
    Na nabídku podrobného seznámení s jednotlivými projekty integrovaného plánu rozvoje podle ní kladně reagovaly i chomutovské střední školy. "Všechny avizované termíny prezentací jsou již obsazeny, přidáme proto další. Informování studentů je prioritou. Především mladí lidé budou nově vybudovaný areál využívat pro sport a relaxaci. Kromě toho mají řadu kreativních nápadů a jejich reakce jsou pro nás důležité," doplnila.
    Integrovaný plán rozvoje města zahrnuje vybudování oddechového a relaxačního centra, jež by mělo vzniknout do pěti let z areálu bývalých kasáren, a zahrne i lokalitu Kamencového jezera.
    Vybudování moderního multifunkčního centra s celoročním využitím si vyžádá 1,46 miliardy korun, téměř 71 procent nákladů by měly pokrýt příspěvky EU z regionálního operačního programu Severozápad.
2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
co to je ?
abakus
02.10.08 11:40
jde zcela zřetelně o prestiž
selský rozum
03.10.08 11:09
zobrazit všechny komentáře

Související články