Hradecká univerzita získala novou budovu za 360 milionů

Vložil
ČTK
23.06.2008 22:20
Hradec Králové

Hradec Králové - Univerzita Hradec Králové (UHK) dnes převzala novou budovu fakulty informatiky a managementu, která vyrostla v budovaném univerzitním kampusu naproti fakultní nemocnici. Výstavba budovy, která začala v  dubnu 2006, stála 360 milionů korun.
    Nová budova, která je se sousedním objektem společné výuky propojena koridorem, nabídne posluchačům jednu posluchárnu pro 150 lidí, čtyři posluchárny pro 60 studentů a několik dalších učeben. Celková kapacita učeben je 845 studentů, budova také nabízí na šest desítek kabinetů pro akademické pracovníky.
    "Nová budova přináší především prostor pro další rozvoj, dnes máme 2200 studentů a v původní budově jsme měli problémy s nedostatkem místa pro vědeckou práci či různé kurzy a školení, které jsme schopni nabízet," řekl novinářům děkan fakulty Josef Hynek, který se od 1. července stane rektorem UHK.
    V souvislosti s dostavbou nové budovy zažívá univerzita velké stěhování, fakulta informatiky a managementu se přestěhovala z původního objektu na náměstí Svobody do nové budovy. Do uvolněného objektu se nastěhovala filozofická fakulta, která opustí objekt na nádvoří Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína. V této budově bude po prázdninách sídlit katedra matematiky pedagogické fakulty.
    UHK připravuje další výstavbu v areálu naproti fakultní nemocnici, plánuje například postavit budovy pro pedagogickou fakultu, během několika let by mohla začít také výstavba univerzitního sportovního areálu. "Kdy by mohl být celý kampus dokončen je obtížné odhadovat, náklady dosáhnou několika miliard korun," řekl Hynek.
    Na Univerzitě Hradec Králové studuje přes 7500 studentů, kterým škola nabízí více než devět desítek studijních oborů. V akademickém roce 2008/2009 chce přijmout téměř 3000 studentů, v roce 2010 by chtěla mít 10.000 posluchačů.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Hradecká univerzita
RaVal
24.06.08 01:36
zobrazit všechny komentáře

Související články