Brněnským sídlištím chybí stovky milionů na úpravu okolí

Zdroj
Lukáš Sapík
Vložil
ČTK
28.03.2007 13:50
Brno

Brno - Brněnským městským částem chybí peníze na úpravu sídlišť. Do obnovy parkovišť, dětských hřišť a parků v Brně zatím šlo kolem 30 milionů korun, potřeba by ale byly stovky milionů, řekl dnes novinářům náměstek primátora Oliver Pospíšil. Rozsáhlejší regeneraci zatím zahájila asi třetina městských částí, do oprav se teď chtějí dát další tři.

    Kohoutovice, Komín a Kamenný vrch počítají s celkovými investicemi kolem 18 milionů korun. Až 70 procent by mohly dostat od ministerstva pro místní rozvoj. Žádost o dotaci už schválili radní, podle Pospíšila má ale malou šanci na úspěch. "Kdyby státní peníze přišly, mohlo by se opravovat víc a rychleji," uvedl náměstek.
    Na sídlišti Kamenný vrch chtějí za peníze z dotace dokončit velké sportovní hřiště a upravit dětská hřiště a sportoviště u základní školy Kamínky, řekl místostarosta městské části Nový Lískovec Jan Privarčák. Radnice už do úprav volných ploch a sportovišť vložila přes 16 milionů.
    Kohoutovice zase v  minulých letech opravily větší část panelových domů. Zateplení, nová okna a nástavby stály asi 130 milionů. Zbývá ještě upravit ulice. Na to bude potřeba dalších 60 milionů, odhadl starosta Jiří Zorník.
    Třeba na Vinohradech opravují postupně. V letošním rozpočtu na to vyčlenili přes dva miliony korun. Potřeba by ale bylo podstatně víc, uvedl starosta Jiří Čejka s tím, že v příštím roce chce radnice rozjet větší projekt a požádat o finanční pomoc i město.
0 komentářů
přidat komentář

Související články