Ostrava chce zřídit zvláštní fond pro výstavbu koncertní haly

Vložil
ČTK
08.11.2017 14:55
Ostrava

Ostrava - Ostrava chce zřídit zvláštní fond, do něhož by se ukládaly peníze na chystanou výstavbu koncertní haly, která by podle předpokladů měla stát víc než miliardu korun. Letos chce město do fondu vložit minimálně 100 milionů korun, řekl dnes novinářům primátor Tomáš Macura (ANO).


"Dlouhodobě deklarujeme, že jedním z našich největších cílů v oblasti kultury je vybudování nového koncertního sálu, plnohodnotného sálu s prvotřídní akustikou," uvedl Macura.

Koncertní hala bude přístavbou Domu kultury města Ostravy, sídla Janáčkovy filharmonie Ostrava. Při výstavbě haly se počítá i s jeho renovací. Město se chtělo při jejím financování dohodnout na spolupráci s krajem a ministerstvem kultury, s nimiž podle primátora plánovalo uzavřít memorandum o spolupráci. S ministerstvem se však zatím nedohodlo a chce se připravit i na případnou variantu, že by halu muselo financovat bez pomoci státu.

"Stále se domníváme, že na tuto stavbu bude možno sdružit prostředky nejenom města, ale i kraje a státu. Nechceme rozhodování a přípravu té haly zdržovat čekáním na novou vládu, takže jsme se rozhodli už aktivně do toho procesu vstoupit. Prvním krokem je, že tedy město vytvoří nový účelový fond na budování koncertní haly,"
řekl Macura. Do fondu by každým rokem mělo směřovat minimálně 100 milionů korun. Obdobný fond už město má pro Městskou nemocnici Ostrava a čerpají se z něj peníze na potřebné investice.
0 komentářů
přidat komentář

Související články