Pleskotova lávka v Písku bude stát 33 mil. Kč

Vložil
ČTK
08.09.2017 13:35
Písek

Josef Pleskot

Písek - Lávka pro pěší a cyklisty přes řeku Otavu, kterou pro Písek navrhl architekt Josef Pleskot, bude stát 33 milionů korun. Město nyní vybralo dodavatele stavby, ve výběrovém řízení uspěla společnost Metrostav. Písek počítá s tím, že lávka vedoucí z části Hradiště do centra města bud hotova v květnu příštího roku. O výběru firmy, která lávku postaví, rozhodli na svém zasedání radní.


"Zhruba čtvrtina finančních prostředků na stavbu je zahrnuta v letošním rozpočtu, zbývající náklady budou nárokovány do rozpočtu města na příští rok. Pokusíme se případně také získat dotační prostředky. Tento měsíc jsme podali žádost do Integrovaného regionálního operačního programu," uvedl Václav Filip z odboru investic a rozvoje písecké radnice. Dodal, že původně předpokládané náklady na projekt byly 35 milionů korun.

Pleskotův návrh lávky pro pěší a cyklisty přes Otavu pochází z roku 2014. Lehká ocelová konstrukce bude v místě, kde býval brod a kde se již ve 30. letech minulého století plánoval most.

Vybudování lávky ukončí 1. etapu výstavby cyklistické stezky propojující lokalitu Hradiště s oblastí Václavského Předměstí, centrem města i severní průmyslovou zónou. "Současně s lávkou se bude stavět a upravovat část cyklostezky a chodníku vedoucí kolem sportovišť k hotelu Cadillac a na pravém břehu kolem Jitexu v celkové délce 1473 metrů. Už na jaře tak bude cesta do centra města z Hradiště a od Václava pro chodce i cyklisty příjemnější a bezpečnější," dodal písecký místostarosta Josef Knot (TOP 09).
0 komentářů
přidat komentář

Související články