V Sokolově začne v srpnu demolice bývalých kasáren

Zdroj
Štěpánka Bartoňová
Vložil
ČTK
21.06.2017 12:20
Sokolov

Sokolov - V Sokolově v srpnu začne demolice zbývajících domků po někdejších kasárnách u sídliště Vítězná. Město už na práce vybralo zhotovitele, který nevzhledné budovy do konce září odstraní. Z městského rozpočtu půjde na demolici přes 900.000 korun, řekl dnes novinářům starosta Sokolova Jan Picka (ČSSD).

"Ty objekty, které jsou na Vítězné, už dlouhodobě nedělaly bůhvíjakou parádu našemu městu. Stávaly se terčem nájezdů vandalů a mimo jiné se tam scházely osoby, které zrovna nebudí důvěru. Takže jsme se domluvili, že tuto oblast vyčistíme, objekty zdemolujeme a připravíme ji postupně na to, aby tam město mohlo nabízet nové parcely na rodinné domky," řekl Picka.

Do srpna ještě v domech dobíhají výpovědní lhůty nájemcům, kteří tam dosud provozovali drobné bazary nebo zastavárny. Po vyčištění město pozemky zřejmě nabídne investorovi pro výstavbu domů. "Koneckonců je tady i možnost, že město samo nechá postavit nějaké domky a pak je bude nabízet," doplnil starosta. Území zbývající části kasáren je jednou z mála lokalit, kam se ve městě výstavba rodinných domů může rozvíjet. Další prostor pro vznik parcel je v osadách Hrušková a Novina. Přivést tam inženýrské sítě ale znamená překonat značnou vzdálenost a převýšení.

Na území větší části bývalých kasáren v okolí Husitské a Vítězné ulice vznikla v minulých letech nová čtvrť rodinných domů a podnikatelské inkubátory, určené pro menší výrobní firmy. Celkově město do lokality s pomocí dotací investovalo přes 130 milionů korun, prodejem pozemků se ale vložené náklady vyrovnaly.
0 komentářů
přidat komentář

Související články