Visiting Planners #3 : Kris Scheerlinck / Streetscape Territories

Vložil
Petr Šmídek
08.06.2017 09:20
Visiting Planners je nová série rozhovorů a přednášek o výzkumu a praxi urbánní politiky.
 Pět hostů v rozmezí května a června uskuteční sérii dvoudenních turné v Brně a v Praze, kde publiku představí svou práci v různě definovaných rolích:

Kris Scheerlinck / Teritoria uliční krajiny 

vědec a vedoucí výzkumu urbánních projektů KU Leuven


Ve čtvrtek 8. června 2017 v 19:00 hodin
norma space, Podskalská 370/31, 128 00 Praha

V pátek 9. června 2017 v 19:00 hodin
PRAHA / Fórum pro architekturu a média, Husova 18a, 602 00 Brno


Kris se v poslední době zajímá o to, jak v současných městech vznikají a jak fungují nové domény kolektivnosti. Pokusí se objasnit, jak urbánní kolektivita vzniká. Soustředí se zejména na to, jak transformace městské infrastruktury ovlivňuje úrovně kolektivity v uliční krajině. Budeme spolu mluvit o jeho výzkumných a urbanistických projektech v Barceloně, Bruselu, Addis Abebě a v New Yorku.


Kris Scheerlinck vede výzkumní projekt Streetscape Territories a je proděkanem Fakulty architektury, Campus Ghent/Brussels na KU Leuven. 
V letošním roce byl členem první poroty nové soutěže o nejlepší dizertační práci v urbanismu v EU, která je pojmenovaná po jeho vlastním školiteli „Evropská Cena Manuela de Solà-Moralese.“


Kris Scheerlinck je architekt, urbanista a docent na Katedře architektury KU Leuven, Belgie. Vede vlastní vědecko-urbanistickou praxi s výzkumnými projekty v Barceloně, Miláně, Madridu, New Yorku, Antverpách, Ghentu a Bruselu. Je zakladatelem akademického projektu ‘Streetscape Territories’ a jako školitel vede s ním související doktorské práce. Je expertem na analýzu veřejně-privátních modelů urbánního rozvoje a s nimi souvisejících aspektů dostupnosti a prostupnosti měst a teritoriálních vymezení na projektech v Evropě, Jižní a Severní Americe a Africe. Je vedoucím výzkumní skupiny ´Urbánní projekty, kolektivní prostory & lokální identity´. 
Vystudoval architekturu (Škola architektury, Sint-Lucas, Ghent) a urbanismus (UPC Barcelona), postgraduálně prostorové plánování (KU Leuven), urbánní kulturu a urbanismus (UPC Barcelona), Ph.D. v architektuře a urbánních projektech (UPC/URL, Barcelona).

* Visiting Planners je nová série rozhovorů a přednášek o výzkumu a praxi urbánní politiky. Pět hostů v rozmezí května a června uskuteční sérii dvoudenních turné v Brně a v Praze. Publiku představí svou práci v různě definovaných rolích.

* Nový přednáškový formát je spoluprací organizačního týmu 
PRAHA / Fórum pro architekturu a média v Brně s galerií architektury norma space v Praze.
Kurátorka: Maria Topolcanska / 
Fake Cities True Stories

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články