Digitální environment - pozvánka na panelovou diskuzi

Zdroj
galerie_u kolen
Vložil
Tisková zpráva
27.04.2017 07:00
Ve čtvrtek 27. dubna 2017 v 19:00 hodin se v brněnské kavárně Trojka, Dominikánská 9 uskuteční závěrečná panelová diskuze z cyklu Architektura a environment, tentokrát na téma Digitální environment. Hosty večera budou MgA. Ing. arch. Ján Pernecký a MSc Arch. Martin Kaftan Ph.D. Diskuzi bude moderovat Ing. arch. MArch. Jiří Vítek a Ing. arch. Albert Novák. 
Analýza, simulace, fabrikace, optimalizace a nelineární metody umožňují okamžitou zpětnou vazbu v procesu navrhování. Diskuse bude zaměřena na vliv a posun paradigmatu architektury díky technologickému vývoji, který nejen umožňuje integraci nových konceptů, ale hlavně zavádí scela nové domény architektury, např. virtuální a argumentovanou realitu.
Ján Pernecký (*1982) Ján Pernecký studoval architekturu ve Vídni na Angewandte, Academy of fine arts and Design, v Bratislavě na Fakultě architektury STU a Arkitekturskolan KTH ve Stockholmu. Je expertem v oboru programování a digitálních metod v navrhování. Věnuje se pedagogické a výzkumné činnosti v oboru digitální architektury. Jako lektor a pedagog působí na univerzitách na Slovensku, v České republice, Polsku, v Rakousku, nebo v Itálii. Je také tvůrce a kurátor projektu Asking Architecture - expozice v českém a slovenském pavilonu na 13. ročníku La Biennale di Venezia (Bienále architektuty v Benátkách).
Martin Kaftan (*1976) vystudoval architekturu v New Jersey na Institute of Technology v USA a Bartlett School of Architecture v Londýně. Jako architekt pracoval v New Yorku v kanceláři A-Squared Architects, v Londýně pro Lea Katz Architecture a Foster + Partners. Pedagogicky působil na Bartlett School of Architecture, FA ČVUT v Praze, v současné době na TU Graz a FA VUT v Brně. Byl zakladatelem sdružení architektů Echorost a dále pak Nefroida consulting, který se specializuje na digitální analýzu, optimalizaci a fabrikaci architektonických a inženýrských objektů.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články