Výstava představí stavební projekty v centru Prahy

Vložil
ČTK
29.09.2006 12:25
Praha

Praha - Lidé si budou moci opět prohlédnout stavební projekty, které se uskutečnily nebo uskuteční v centru metropole. Letošní, už desátý ročník tradiční výstavy Budoucnost a přítomnost Prahy 1 se bude konat ve stanu v dolní části Václavského náměstí od 12. do 18. října, informovala ČTK radnice první městské části.

K nejzajímavějším projektům budou podle informací z radnice patřit výsledky soutěže na úpravu Václavského náměstí. Loňskou soutěž na budoucí vzhled náměstí jednoznačně vyhrál návrh ateliéru Cigler Marani Architects. Odborná porota vyzdvihla na studii to, že vychází z historie náměstí, je přitom současná a velmi citlivá. Návrh přidává na náměstí druhé řady stromů, prostředek plochy nechává pro pěší promenádu nebo tramvajovou trať. Rozšiřuje chodníky, parkující automobily by podle studie z náměstí zmizely. Návrh také omezuje počet stánků.
Lidé si budou moci prohlédnout také plány nového domu Myšák Gallery, který se nyní staví ve Vodičkově ulici a víceúčelového domu v Novomlýnské a Lannově ulici. Mezi další projekty patří rekonstrukce domu U Hybernů, z něhož vznikla muzikálová scéna, Pachtova paláce a úpravy budovy v Revoluční ulici pro Pražský dům fotografie. Další plány představí úpravy vnitřků domů, k nimž patří České centrum v Rytířské ulici a řada restaurací a nově otevřených hotelů v centru metropole.
Loni si prohlédlo výstavu více než 8000 lidí. Za uplynulých devět ročníků navštívilo prezentační stan skoro 65.000 zájemců.
0 komentářů
přidat komentář

Související články