Valašské Meziříčí na Vsetínsku začne stavět smuteční síň


Valašské Meziříčí - Valašské Meziříčí na Vsetínsku začne v těchto dnech stavět smuteční síň. Bude stát v prostoru hlavního vchodu na hřbitov. Stavba přijde téměř na 24 milionů korun. Hotovo by mělo být v červnu příštího roku, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Renata Votrubová.


"Město si důstojnou obřadní síň zaslouží. Současná smuteční síň je zastaralá a nevyhovuje kapacitně, esteticky ani provozně. Valašské Meziříčí tak bude mít nové důstojné prostory pro poslední rozloučení se svými blízkými," uvedl starosta Robert Stržínek (ANO).

Radnice počítala s tím, že smuteční síň bude stát 30 milionů korun, částku snížilo výběrové řízení. Město letos v rozpočtu uvolní 15 milionů korun, zbytek v příštím roce.

Obřadní smuteční síň bude mít kapacitu 200 lidí, z toho minimálně 50 míst bude k sezení. Bude mít samostatně přístupnou čekárnu pro pozůstalé s přístupem k prostoru pro vystavení zemřelého oddělenému sklem. Objekt by měl být bezbariérový.

Vznikne i nové kolumbárium s 234 místy pro ukládání pohřebních uren a nové místo pro vsypovou louku. Ve valašskomeziříčské obřadní smuteční síni se ročně koná na 200 obřadů. Smuteční síň ve Zlínském kraji staví také Morkovice na Kroměřížsku, chystají ji i Kunovice na Uherskohradišťsku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články