Takasaki Masaharu : Time Space Existence

Reporting from Venezia Biennale Architettura 2016

Zdroj
Gabriel Kurtis, Galerie Architektury Brno
Vložil
Tisková zpráva
06.12.2016 07:30
Masaharu Takasaki
monobito architecture

Galerie Architektury Brno ve spolupráci s Kabinetem architektury v Ostravě a Stowarzyszenie Architektów Polskich v Katovicích příváží do Brna z mezinárodního Bienále Architektury 2016 v Benátkách výstavu japonského architekta Takasaki Masaharu. Architekt, jež vybočuje nejen v japonské, ale i světové architektuře, sám popisuje svou architekturu jako „enviromentální bytost“, která je tvořena soustředěním vnitřního lidského vědomí a přírodní energie a propojuje lidství s kosmem. Kromě působení ve svém ateliéru je Takasaki také profesorem na Kyoto University of Art and Design a stal se čestným členem Royal Institute of British Architects.

“Na nebi i zemi hledáme architekturu, která rezonuje vnitřním kosmem našeho srdce. Snažíme se vytvářet architekturu, která se skládá z našeho vlastního architektonického jazyka a prostoru založeném na kontextu regionálních tradic z celého světa.”
Takasaki Architects

Výstava ukazuje projekty tří neobvyklých domů citlivě pracující se starým a novým, v nichž vložené dřevěné struktury využívají tradiční japonské truhlářské metody spojů bez použití kovů a zároveň poodhaluje otázku metafyzického působení prostoru na člověka.

Srdečně Vás zveme na zahájemí výstavy profesorem Takasaki Masaharu v úterý 6. prosince 2016 v 18.00 hodin v prostorách Galerie Architektury Brno, Starobrněnská 18. Výstavě bude předcházet přednáška Takasaki Masaharu, jež se bude konat v 15.00 hodin v aule Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně na Poříčí 5. Přednáška bude v japonštině s českým překladem.

Výstava bude otevřena úterý – neděle od 10.00 do 18.00 hodin do 6. ledna 2017. Vstupné na výstavu je dobrovolné. V období od 23.12. do 27.12.2016 a od 31.12.2016 do 1.1.2017 bude Galerie Architektury Brno uzavřena.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články