Visiting Editors #2 : The Real Review

Zdroj
Galerie VIPER
Vložil
Tisková zpráva
24.11.2016 10:55
Ve čtvrtek 24. listopadu v 18:00 hodin proběhne v Galerii VI PER přednáška Jack Self: The Real Review, druhá ze série Visiting Editors. V pátek 25. listopadu v 18:00 hodin proběhne v brněnském kulturním prostoru PRAHA / Fórum pro architekturu a média druhé setkání s Jack Self a Máriou Topolčanskou. Jack Self promluví o svém nezávislém časopise Real Review a o tom, „co to znamená žít dnes“. Přednáška je zároveň uvedením nového – druhého – čísla Real Review, které vychází v listopadu.

Jack Self (1987) je architekt a publicista žijící v Londýně. Vede nadaci REAL (Real Estate Architecture Laboratory) a je šéfredaktorem časopisu Real Review. V roce 2016 byl kurátorem britského pavilionu s názvem Home Economics na Bienále architektury v Benátkách. Jeho texty byly publikovány v periodicích jako Guardian, 032c, New Philosopher a BBC News, pravidelně píše také pro Architectural Review. Během svých studií na AA School of Architecture v Londýně založil Fulcrum, nezávislý studentský týdeník o architektuře. Je autorem knihy Real Estates: Life Without Debt (2014).

Časopis Real Review vychází čtvrtletně a je vlajkovou lodí nakladatelství REAL foundation. Real Review sleduje prostřednictvím analýzy, hodnocení a zkoumání, co to znamená žít dnes. Grafický návrh časopisu pochází od studia OK-RM.
„Přinášíme zasvěcené a angažované recenze o architektuře – od krize bydlení po technologie masového dohledu – které jsou objevováním toho, jak navrhování formuje společnost.“ (z RR crowd-fundingové kampaně)
„Dělat něco populárně dostupným neznamená blahosklonnost vůči publiku anebo uniformní tón. V každém čísle by měly být články zaměřené na všechny čtenářské úrovně: na ty, co nemají žádné vědomosti o architektuře i na ty, co desetiletí architekturu praktikují. To odstraňuje bariéry pro příležitostného čtenáře a umožňuje mu vstoupit do světa architektury, aniž by tyto články zároveň byly nudnými či obecnými pro samotné architekty.“ (RR pro itsnicethat.com)

Visiting Editors je sérií přednášek, diskusí a čtení o jiných modelech publikování v architektuře.
Kurátorka projektu: Maria Topolčanská / Fake Cities True Stories.
Organizují: PRAHA / Fórum pro architekturu a média a VI PER.
Přednáškovou sérii doprovází pop-up čítárna s kurátorským výběrem současných editorských projektů lokálních scén.
Přednáška bude v angličtině.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články