Město Písek o stavbě nového bazénu nerozhodlo

Vložil
ČTK
03.11.2016 21:05
Písek

Písek - Písečtí zastupitelé dnes o stavbě nového bazénu nerozhodli, učiní tak na některém z dalších jednání. Zastupitelé se ale shodli na tom, že město příští rok investuje do nutných oprav současného, 40 let starého bazénu pod hradbami šest milionů korun.


Zastupitelé se rozhodují mezi dvěma možnostmi, buď postavit bazén v lokalitě pod lesnickou školou nebo v bývalých Žižkových kasárnách, kde je již schválená stavba všesportovní haly.

V červnu zastupitelé rozhodli, že práce na projektové přípravě stavby bazénu budou pokračovat v dosavadní podobě, tedy v lokalitě pod lesnickou školou, vybudování areálu by stálo asi 256 milionů. Zároveň ale nechali připravit studii, která prověřila možnost stavby bazénu a všesportovní haly nebo pouze haly v lokalitě Žižkových kasáren. Ať dopadne hlasování jakkoliv, může být bazén největší investicí ve městě za poslední léta.

Petr Starčevič, spoluautor architektonicko-urbanistické studie, která se zabývá využitím bývalých kasáren, zastupitelstvu řekl, že pro město by bylo výhodnější umístit bazén do tohoto areálu vedle všesportovní haly.

Podle Starčeviče je chystaná všesportovní hala určena pro zhruba 750 lidí, plavecký bazén je podle projektu dimenzován pro 300 návštěvníků, zaparkovat by tu mělo 225 automobilů.

Už v roce 2011 tehdejší vedení Písku představilo veřejnosti pět možných variant rekonstrukce současného bazénu nebo výstavby nového bazénu. Stavba nového areálu měla začít už v roce 2013, lidé ale tehdy v závazném referendu rozhodli, že bazén nechtějí na místě, které radnice původně vybrala. Zvolená varianta byla v těsné blízkosti historického centra a podle většiny účastníků referenda se do takové lokality bazén nehodil.

Provozní ztráta současného bazénu je 11 milionu korun, jeho kapacita bývá pro velký zájem pravidelně naplněna. "Není ale určený pro rodiny s dětmi, které jezdí do ostatních areálů mimo Písek, což je pro město škoda," uvedla zastupitelka Petra Trambová (TOP 09).

V Písku mají v následujícím roce naplánované velké investiční akce za stovky milionů korun. K těm největším patří budova České pošty, kde bude stát nový parkovací dům pro 234 automobilů za 120 milionů korun. Téměř 168 milionů korun bude stát nová Městská knihovna a centrum vzdělávání, vznikne z objektu bývalé základní školy na Alšově náměstí, který sousedí se současnou budovou knihovny.
0 komentářů
přidat komentář

Související články