To nejlepší za rok: Diskuse o smyslu sestavování ročenek architektury

Zdroj
Galerie VIPER
Vložil
Tisková zpráva
14.09.2016 20:00
Čtvrtek 15. září 2016 v 19:00 hodin
Galerie VI PER, Vítkova 2, Praha 8


Ročenky české a slovenské architektury. Jedna ročenka má letos již 16letou tradici, druhá ji letos zakládá. Tu českou vydává malé na architekturu zaměřené nakladatelství Prostor, slovenskou velké nakladatelství Slovart. Jedna je každoročně projektem vydavatelky a hostujících autorů, ta druhá je letos dílem editorů a spoluautorů z akademického prostředí. Jedna akumuluje sérii jednoletých kurátorských výzev pro vybrané architekty z praxe, druhá je výzvou produkci architektury dlouhodobě sledovat a zkoumat týmem kritiků a teoretiků architektury.

Hosté:
Vendula Hnídková (historička a kritička architektury, Ústav dějin umění Akademie věd ČR)
Henrieta Moravčíková (historička architektury, vědecká pracovnice Oddelenia architektúry na Ústave stavebníctva a architektúry Slovenskej akadémie vied, spoluautorka slovenské ročenky)
Jitka Ressová (architektka, studio Ellement, editorka ročenky Česká architektura 2014–2015)
Dagmar Vernerová (nakladatelka, ředitelka společnosti Prostor - architektura, interiér, design, zakladatelka ročenky české architektury)

V rámci večera bude představena první Ročenka slovenskej architektúry, která mapuje aktuální slovenskou architektonickou scénu za období 2014/2015. Publikaci spolu s vybranými českými ročenkami bude možno zakoupit za zvýhodněnou cenu.

Diskusi pořádá VI PER ve spolupráci se Slovenský institut Praha / Slovenský inštitút v Prahe

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články