Masarykova univerzita chystá další opravy filozofické fakulty

Vložil
ČTK
17.05.2016 10:00
Brno

Petr Pelčák

Brno - Masarykova univerzita začne koncem léta s rekonstrukcí posledních dosud neopravených budov v areálu filozofické fakulty v ulici Arna Nováka. Pracoviště, jichž se opravy dotknou, čeká stěhování do náhradních prostor. Přestavba si vyžádá 428 milionů korun, přičemž většinu škola získala ze státního rozpočtu.


Nejvýraznější zásahy čekají budovy C a D, kde sídlí například vedení fakulty a studijní oddělení. Akademická pracoviště budou využívat náhradní prostory v areálu Vysokého učení technického v Údolní ulici a v budově Masarykovy univerzity v Joštově ulici 13.

"Neakademická pracoviště se přesunou na adresu Gorkého 13,"
uvedl tajemník fakulty Ivo Jurtík. Studenti a zaměstnanci to nebudou mít oproti běžnému provozu daleko. Přesuny jsou navíc v plánu o prázdninách, kdy je například studijní oddělení tradičně mimo provoz. "Proti běžnému stavu to tedy nebude znamenat žádnou výraznou změnu," doplnil tajemník.

První etapa oprav v areálu filozofické fakulty téměř za půl miliardy korun skončila loni v září. Druhá etapa zahrnuje kompletní přebudování vstupu do areálu z ulice Arna Nováka a celé budovy D. Na jejím místě vznikne šest pater poslucháren. Dělníci budovu úplně odstrojí, změní vnitřní členění a schodiště, rekonstruují technologické sítě a doplní zateplení.

Ve vedlejší budově C budou pracovat především na vylepšení špatné statiky. Budovu čeká výměna podlah, rozvodů, úprava ústředního topení a částečná oprava vodovodního potrubí a kanalizace.

Výuka se do přestavovaných budov vrátí od podzimního semestru 2018. Ještě ale záleží na výběrových řízeních a rychlosti dodavatele stavby.
0 komentářů
přidat komentář

Související články