Stavbou roku jižní Moravy je mimo jiné vstupní budova jeskyní


Brno - Stavbou roku 2015 Jihomoravského kraje je mimo jiné vstupní budova Punkevních jeskyní v Moravském krasu. Porotu ale zaujala také rekonstrukce Zelného trhu v Brně nebo Čistírna odpadních vod v Ivanovicích na Hané. ČTK to řekli organizátoři soutěže z Jihomoravského stavebního společenství. Ceny dnes předali na stavebních veletrzích v Brně vítězům.

Vstupní budova do Punkevních jeskyní vyhrála společně s administrativně-bytovým komplexem Sochorova II v Brně kategorii staveb občanské vybavenosti. V oblasti bytové výstavby uspěla novostavba bytového domu ANNA na Anenské ulici v centru Brna. Nejlepší rekonstrukcí je komplex u Venuše, což je víceúčelový objekt nad sklepy v Pavlově na Břeclavsku.

"Jedenáctičlenná porota vybírala mezi 34 přihlášenými stavebními díly podle jejich funkčnosti, celkové koncepce, architektonické hodnoty, kvality prací, začlenění do okolí a dalších zvláštních předností," uvedl za organizátory Robert Hrubeš.

V kategorii průmyslových staveb zaujal porotu Biology park Brno, ve kterém zájemci z firem najdou například specializované laboratoře na biomedicínu. Jeho stavba vyšla na 400 milionů korun.

0 komentářů
přidat komentář

Související články