Žádný developer nemá zájem stavět ve Znojmě pod lesíkem

Vložil
ČTK
11.04.2016 17:15
Znojmo

Znojmo - Žádný developer zatím nemá zájem o koupi lokality pod Městským lesíkem ve Znojmě a o stavbu rodinných a menších bytových domů. Město chtělo pozemky prodat nejméně za 37 milionů korun. Nyní se proto bude vedení radnice zabývat změnou podmínek, aby investora do potenciálně rozvojové lokality přilákala, sdělila dnes ČTK mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková.

"Čekali jsme zájem investorů, neboť lokalitu vnímáme jako jednu z rozvojových lokalit jak z hlediska občanů, tak z hlediska investorů. Pro nás je to signál, že za stávajících podmínek nemají zájem. Budeme uvažovat o změně podmínek nabídkového řízení," řekla Pastrňáková.

Město si slibuje, že pod Městským lesíkem může vzniknout na čtyřech hektarech rezidenční čtvrť. Vymezovaly by ji ulice Únanovská, Přímětická a Trentská. V sousedství je městský lesík, za Únanovskou je také trasa plánovaného obchvatu pro tranzitní dopravu od Jihlavy směrem do Rakouska. "Měly by zde vyrůst nejvýše čtyřpodlažní bytové domy s přibližně 110 byty a 27 rodinných domů," řekl dříve starosta Vlastimil Gabrhel (ČSSD).

Město si již dříve nechalo vypracovat pro lokalitu architektonickou studii, která počítá s tím, že bude rozdělena do dvou prostorových celků oddělených veřejnou zelení. "Chceme, aby se budoucí investor zavázal k převzetí zpracované urbanistické studie," doplnil Gabrhel.

Město se snahou o výstavbu v dané lokalitě také brání odchodu obyvatel z města, kterému čelí již několik let. Podle sčítání lidu klesl počet obyvatel mezi lety 2001 a 2011 o 1700 na 34.078 a pokles pokračuje. "Potýkáme se s tím, že lidé chtějí bydlet ve vlastním domě, avšak kapacity centra a jeho bezprostředního okolí nestačí. Toto má být jedna z možností, jak nabídnout lidem bydlení v domě s vlastním pozemkem kousek od centra města," uvedla Pastrňáková.

0 komentářů
přidat komentář

Související články