Karlovy Vary hledají investora, který opraví Alžbětiny lázně

Vložil
ČTK
26.02.2016 09:55
Karlovy Vary



Karlovy Vary - Karlovy Vary vyhlásily výběrové řízení na investora, který zrekonstruuje a bude také provozovat Alžbětiny lázně. Poslední městské lázně ve městě by měly podle představ města nadále poskytovat lázeňské služby, ale navíc by mohly poskytovat i ubytování, informovala ČTK mluvčí magistrátu Helena Kyselá.

Rozšířením služeb by mohly Alžbětiny lázně částečně konkurovat komerčním lázeňským zařízením ve městě. "Cílem výběrového řízení je uzavření smlouvy s dodavatelem, jehož nabídka bude dle zvolených hodnotících kritérií ekonomicky nejvýhodnější. Předpokládaný smluvní vztah bude kombinací smlouvy na stavební práce a smlouvy na služby," uvedla Kyselá.
Na financování oprav je ochotno se podílet i město, ale v maximální výši 300 milionů korun. Odhadované náklady na revitalizaci památkově chráněného komplexu v centru města je přitom 600 až 750 milionů.
Vybraný koncesionář se bude na revitalizaci komplexu Alžbětiných lázní finančně podílet, a to v poměru, který bude specifikován v průběhu výběrového řízení.
0 komentářů
přidat komentář

Související články