Talent designu 2016 s rekordním počtem přihlášek

Vložil
Tisková zpráva
23.02.2016 13:25
Dvojnásobným počtem přihlášek oproti loňskému roku se může chlubit 7. ročník soutěže Talent designu. O 10 000 € zabojuje celkem 1 320 prací z celého světa. Vítěze poznáme 29. 4. na slavnostním galavečeru v rámci ZLIN DESIGN WEEKu.

Mezi přihlášenými jsou zástupci téměř 60 zemí ze 6 světadílů. Řada přihlášek přišla ze Spojených států amerických, Ruska nebo Číny. Nechybí však ani soutěžící z poměrně exotických destinací, například z Guatemaly, Myanmaru, Pákistánu či Spojených arabských emirátů.

Tak vysoké číslo přihlášek nás mile překvapilo. Skoro polovina prací je navíc ze zahraničí, což dokazuje, že soutěž můžeme oprávněně nazývat jako mezinárodní,“ těší vyhlašovatele soutěže Martina Růžičku.

V loňském ročníku, jemuž kraloval německý designér Cornelius Comanns, porotci posuzovali 633 prací. Nárůst zájemců o titul Talent designu je tak obrovský.

Když jsme před 7 lety začínali, obdrželi jsme 76 prací a to pouze z České republiky. Jsem hrdý na to, kam se nám podařilo za ty roky soutěž dostat,“ doplnil Růžička.

Nyní přijde na řadu zasedání poroty, která 17. 3. vybere nejlepší práce v pěti kategoriích a následně i absolutního vítěze. Slavnostní galavečer se pak uskuteční 29. 4. v Kongresovém centru ve Zlíně, který bude zároveň jeden z vrcholů druhého ročníku ZLIN DESIGN WEEKu. Za organizací stojí studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články