Komise doporučila zrušení výběrového řízení na vizuální styl NG

Vložil
ČTK
15.07.2015 23:05
Praha

Praha - Hodnotící komise výběrového řízení na vytvoření nového vizuálního stylu včetně nového loga Národní galerie (NG) v Praze v prvním kole nedospěla k jednotnému závěru a doporučila zrušení výběrového řízení. To NG vypsala letos v březnu. ČTK to dnes sdělila Tereza Ježková z Národní galerie.

    Nový vizuální styl by měl podle zadání NG splňovat potřeby současné komunikace při zachování odkazu na historické poslání a význam galerie. "Národní galerie i nadále vnímá potřebu grafické identity odpovídající potřebám moderní komunikace a v současné době hledá cesty vedoucí k novému řešení," uvedla Ježková.
    Podle ředitele NG Jiřího Fajta současné logo přestalo splňovat nároky moderního muzea výtvarného umění a je prý konzervativní a příliš historizující. "Chceme, aby nová značka byla otevřená a dokázala emotivním způsobem oslovit širokou veřejnost," sdělil ředitel Fajt k nové soutěži. Součástí požadavků mezinárodní veřejné soutěže byl i návrh inovovaných webových stránek galerie a vizualizace venkovního označení budovy Veletržního paláce.
    Předpokládaná hodnota zakázky je maximálně 800.000 korun bez DPH.
    "Naším cílem je vybudovat z Národní galerie v Praze moderní a vůči návštěvníkům přátelskou instituci, která se opírá o mnohaletou tradici, ale současně dokáže dramaturgickou otevřeností oslovit široké spektrum návštěvníků. Proměna vizuální identity galerie je jedním z nepostradatelných kroků směrem ke kýženému stavu," podotkl k zakázce Fajt.
0 komentářů
přidat komentář

Související články