Před rokem zmizel z pražských Dejvic výrazný Hotel Praha

Zdroj
Jana Hrubá
Vložil
ČTK
06.06.2015 20:10
Praha

Praha - Před rokem zmizela z horizontu pražských Dejvic výrazná dominanta předlistopadové éry - Hotel Praha. Majitel, skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, tu plánuje vybudovat soukromé vzdělávací zařízení. Podrobnosti odmítá sdělit. "Mohu pouze říct, že pracujeme na přípravě projektu," řekla na dotaz ČTK mluvčí Jitka Tkadlecová.

    Areál hotelu Praha získala PPF před dvěma lety. Bourání hotelu umožnil stavební úřad Prahy 6, demolice začala v lednu loňského roku. Hotel zmizel během několika měsíců. Na jeho místě vznikne park, který byl v místech do sedmdesátých let minulého století, nebude ovšem přístupný veřejnosti. Plánovaná budova soukromé prestižní školy Open Gate bude propojena s nedalekým areálem Hadovka.
    Podrobnosti projektu nejsou známy. Loni na veřejném zasedání zastupitelstva Prahy 6, které rozhodovalo o prodeji části zbylého pozemku, pouze zástupci PPF uvedli, že škola by měla začít fungovat v roce 2017.
    Hotel Praha byl postaven na konci 70. let minulého století. Až do listopadu 1989 sloužil potřebám komunistické strany a československé vlády. Mnozí ho proto vnímali jako symbol předlistopadové éry.
    Názory laické i odborné veřejnosti na bourání hotelu se lišily. Někteří architekti s demolicí nesouhlasili a hotel označovali za unikátní stavbu. Jiní oponovali, že šlo o průměrnou architekturu. PPF tvrdila, že stavba byla předimenzovaná a neekonomická.
0 komentářů
přidat komentář

Související články