Český design sklízí další úspěchy. HALLA získala prestižní Red Dot Award

Vložil
Tisková zpráva
18.05.2015 06:50
HALLA, a. s.

Česká společnost HALLA, výrobce designových svítidel, obdržela za své svítidlo SANT další mezinárodní ocenění, a to Red Dot Award v kategorii Product Design. Vedle toho SANT získal prestižní ocenění German Design Award 2015 Special Mention a  taktéž se umístil na shortlistu Lighting Design Awards 2015 v kategorii interiérová svítidla.



Hliníkové tělo svítidla vyniká jednoduchostí a funkčností. Jeho minimalistická konstrukce je opatřena opálovým difusorem a stmívatelnými LED zdroji, které umožnují měnit teplotu chromatičnosti dle potřeby. Svítidlo lze použít samostatně, či jako kontinuální osvětlovací systém.



Svítidlo navrhl Rob van Beek, nizozemský designer a architekt, který se tématikou osvětlení zabývá již více než 20 let. Během svého působení navrhl několik svítidel pro vlastní projekty, jako byla např. rekonstrukce kláštera v Kodani. Pracuje jako světelný designér v Nizozemsku, kde se specializuje na osvětlení královských paláců. Pro společnost HALLA navrhl už několik svítidel, například rodiny MILA a UNDA.


 
O svítidle SANT říká následující: "Mou hlavní snahou bylo vytvořit svítidlo speciálně pro LED technologii. Mnohá konkurenční LED svítidla jsou jen opakováním těch tradičních zářivkových, kde pouze došlo k nahrazení fluorescenčních trubic diodami. SANT využívá na 100 % vlastností světelného zdroje LED, čímž dosahuje jednak vysoké účinnosti a také možnosti vytvářet příjemný světelný tok s volitelnou teplotou světla. Skvělý výsledek je zásluhou mé spolupráce s vývojovým oddělením HALLA.“
 


HALLA přitom nezískala ocenění Red Dot Award poprvé. V roce 2014 uspěl koncept svítidla INDI Matúše Opálky v kategorii Design Concept. „Z obou ocenění máme opravdu velkou radost! Je vidět, že spolupráce s významnými designéry z domácí i zahraniční scény přináší své výsledky v podobě prestižních mezinárodních cen a pevně věříme, že i budování prestiže napříč státy,“ říká Daniel Černý, předseda představenstva společnosti HALLA.
0 komentářů
přidat komentář

Související články