Místo developerského projektu bude na Letné zatím škola

Vložil
ČTK
21.04.2015 21:05
Praha


Praha - Ve třech vilách v Praze na Letné, místo nichž má podle plánů developera v budoucnu vyrůst administrativní centrum, by dočasně mohla vzniknout prestižní škola. Investor, firma Lordship, požádala o souhlasné stanovisko komisi územního rozvoje Prahy 6. A získala souhlas. Městská část ale nesouhlasí s žádostí o zbouráním sousedních budov, které stojí u ústí tunelu Blanka, zjistila ČTK z unesení komise.
    Společnost Lordship chce v budovách na ulici Milady Horákové dočasně vybudovat zázemí pro Riverside School Prague. A to zřejmě do doby, než bude možné zahájit stavbu projektu Letná office park, který je od loňska posuzován v rámci EIA (vliv stavby na životní prostředí). Developer podle původního záměru počítá s bouráním všech pěti vil. Na jejich místě mají vzniknout kancelářské budovy.
    Ředitel Lodrship Václav Matoušek na dotaz ČTK řekl, že s možným nájemcem ohledně školy jedná. "Bude záležet, zda dokážeme splnit jeho podmínky, mimo jiné na demolici dvou sousedních vil, které jsou v havarijním stavu, a které by ohrožovaly bezpečnost dětí," uvedl. Firma podle něj požádala o demoliční výměr. Co bude dál s projektem Letná office park podle něj není jasné. Vedou se jednání o budoucím vzhledu a velikosti. "S provozovatelem školy chceme spolupracovat v každém případě," uvedl.
    Podle dokumentace EIA bude mít objekt pět nadzemních a pět podzemních podlaží. Dokončení plánuje Lordship v roce 2018.
    V atraktivní lokalitě Letné se chystají i další developerské projekty. V rámci přestavby stadionu Sparty má vyrůst další kancelářská budova. Praha 6 a Praha 7 už vloni oznámily, že s projektem nesouhlasí. Radnice i neziskové organizace upozorňují na to, že je nutné pro nezastavěnou plochu Letenské pláně vypracovat urbanistickou koncepci.
0 komentářů
přidat komentář

Související články