Do budovy Delta v BB Centru se přestěhuje i Hewlett-Packard

Vložil
ČTK
18.02.2015 12:00
Praha

Aulík Fišer architekti

Praha - Do budovy Delta v pražském BB Centru se přestěhuje kromě Microsoftu společnost Hewlett-Packard. Obě firmy dohromady obsadí zhruba 30 tisíc metrů čtverečních, což jsou tři čtvrtiny celé budovy. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval předseda představenstva Passerinvest Group Radim Passer. Stavba budovy, která začala na začátku roku 2012, by měla být dokončena letos ve druhém čtvrtletí.
    Obě společnosti jsou dlouhodobými nájemci v BB Centra, do nové budovy se stěhují z budov C a Alpha. Hewlett-Packard si v Deltě pronajal 17.000 m², Microsoft 11.500 m² plochy.
    Budova Delta, která je sedmnáctou budovou multifunkčního areálu BB Centrum, nabízí celkem 40.000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch v osmi nadzemních podlažích, 800 metrů čtverečních obchodních prostor v přízemí budovy a téměř 800 parkovacích stání v pěti podzemních podlažích. Autorem je ateliér Aulík Fišer Architekti.
    BB Centrum developer Passer postupně staví 20 let. Za tu dobu investoval 14 miliard korun. Kromě kanceláří a bytů je nyní v areálu křesťanská základní a mateřská škola, společenské centrum a fitness a wellness centrum Balance Club Brumlovka. Aktuálně zbývá k dokončení sedm etap, z toho tři rezidenční, tři administrativní a hotel s konferenčním zázemím. Celkem má komplex mít rozlohu 375 tisíc metrů čtverečních, investiční náklady se vyšplhají na 21 miliard korun.
    Společnost Passerinvest Group založil v roce 1991 Radim Passer. Jejím hlavním projektem je právě multifunkční areál BB Centrum v Praze 4 - Michli. Postavila také například administrativně-obchodní projekt Nová Karolina Park v Ostravě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články