Univerzita H. Králové zahájila stavbu Přírodovědecké fakulty

Vložil
ČTK
11.02.2015 16:55
Hradec Králové

Hradec Králové - Univerzita Hradec Králové (UHK) zahájila stavbu budovy Přírodovědecké fakulty UHK ve svém areálu naproti fakultní nemocnici. Stavební práce za 345 milionů korun by měly být dokončeny do konce září 2016. Necelých sto milionů korun bude stát vybavení, fakulta by objekt mohla začít využívat od září 2017, informoval dnes ČTK kancléř UHK Ondřej Tikovský.
    Nový objekt bude navazovat na již existující sousední budovy univerzitního kampusu. Kromě poslucháren a kabinetů nabídne budova prostory pro vědeckou práci a výzkumnou činnost. "Bude se jednat zejména o moderní a technologicky náročně řešené laboratoře či sklady chemikálií, které kupříkladu v případě katedry biologie budou uspořádány v takzvané hygienické smyčce zabraňující kontaminaci okolního prostředí látkami používanými při experimentech," uvedl Tikovský. Kapacita objektu umožní práci více než tisícovce studentů a přibližně sto sedmdesáti zaměstnancům.
    Rektor UHK Josef Hynek uvedl, že do nové budovy se studenti a pracovníci univerzity přestěhují z několika budov. "Ty budeme moci buď prodat, nebo nabídnout dalším součástem univerzity, jež jsou nyní v nájmu. Ušetříme tak prostředky a zvýšíme efektivitu chodu celé školy," uvedl Hynek.
    Na Přírodovědecké fakultě Univerzity Hradec Králové studuje zhruba 700 studentů. Kampus Univerzity Hradec Králové nyní tvoří dva objekty sloužících Pedagogické fakultě a Fakultě informatiky a managementu UHK, které byly postupně otevřeny v roce 1997 a 2008. Nyní budovaný objekt nemá být poslední stavbou v areálu. "V budoucnu na výukové objekty naváže ještě sportovní hala, která je připravována jako společné zázemí k aktivitám všech hradeckých vysokých škol i veřejnosti," uvedl Tikovský.
0 komentářů
přidat komentář

Související články