Praha 11 nebude stavět na Hájích novou budovu radnice

Vložil
ČTK
08.01.2015 12:20
Praha

Aulík Fišer architekti

Aulík Fišer architekti s.r.o, radnice Prahy 11, Praha 11-Háje; zdroj: srna.straka.info

Praha - Praha 11 nebude stavět novou budovu radnice, rozhodlo nové vedení městské části. Důvodem je nedostatek financí. Budova měla stát u stanice metra C Háje a měla vyjít podle původního záměru na více než 300 milionů korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí radnice Miroslav Dvořák. Výstavbu naplánovala městská část za vedení bývalého starosty Dalibora Mlejnského (tehdy ODS). Úředníci tak i nadále zůstanou ve třech budovách, které radnice nyní užívá.

    "Několik let zvažovaný záměr sloučit celou agendu na jedno místo ustoupil ekonomické nákladnosti projektu," sdělil Dvořák. Nové vedení vzešlé z říjnových voleb o ukončení projektu rozhodlo již v prosinci.
    Úředníci na Jižním Městě nyní sídlí ve třech budovách. Nová radnice měla stát na volném prostranství u stanice metra C Háje. Podle plánů měla mít tři nadzemní podlaží a zastavěná plocha měla být 108 metrů na 40 metrů. V přízemí byly naplánovány přepážkové haly, podatelny a bistro, ve zbytku pak kanceláře. Vzniknout mělo i náměstíčko s kašnou a podzemní parkoviště se 150 místy.
    Vedení městské části složené ze zástupců Hnutí pro Prahu 11, TOP 09 a ANO již stihlo zrušit rovněž sporný tendr na výstavbu cyklověže u metra Háje za zhruba 10 milionů korun. Starosta Jiří Štyler (HPP 11) věž pro úschovu kol považuje za zbytečnou. Praha 11 také zastavila tendr na údržbu zeleně za 160 milionů korun. Vypíše jej v lednu znovu s jinými podmínkami.
    Novou radnici již staví na Palmovce městská část Praha 8. Vyjde na miliardu korun a v budově bude i obchodní centrum. Stěhovat se plánovala Praha 10 - nové sídlo mělo stát na Hagiboru a vyjít skoro na miliardu. Proti se ale postavila část obyvatel a opoziční politici. Nové místo hledá i radnice Prahy 7, která sídlí v pronajaté budově na nábřeží kapitána Jaroše. Kam se přestěhuje, zatím není jasné. V minulosti si novou radnici postavila například Praha 13 a v roce 2009 se z Nuslí do budovy polikliniky na Budějovické v Krči stěhovala Praha 4.
0 komentářů
přidat komentář

Související články