O architektuře víc! No. 4 : Místo pro všechny

Zdroj
Era21, České centrum Praha
Vložil
Tisková zpráva
06.12.2014 09:35
Bo Christiansen
Marcela Steinbachová
Scaledenmark
Skupina

Srdečně vás zveme na diskusi v Českém centru Praha (Rytířská 31, P1) dne 10. prosince 2014 od 18:00 hodin na téma:

O architektuře víc! No. 4 : Místo pro všechny

Poslední z cyklu diskusních večerů na architektonická témata s časopisem ERA21, moderuje Marcela Steinbachová.


Diskuse o rozvoji měst, ve kterých se dobře žije. Diskuse se zúčastní dánský architekt Bo Christiansen, který se věnuje otázkám udržitelné společnosti. Moderuje Marcela Steinbachová.
Jaký je vývoj měst, která se pravidelně umisťují na předních příčkách mezinárodního hodnocení kvality života? V čem jsou tato města výjimečná a jaké mají vize? Jakou inspiraci lze přenést k nám a kde jsou naše rezervy?
Účast v debatě přislíbil kodaňský architekt Bo Christiansen. Ostatní účastníky ještě potvrdíme.

Bo Christiansen (*1964) je architekt z Kodaně, studoval na Královské dánské akademii umění a na Washingtonské univerzitě. Od roku 2004 pracuje pro společnost Scaledenmark,která se věnuje otázkám udržitelné společnosti, přednáší na Dánském institutu pro studium v zahraničí. Spolupracuje mimo jiné s těmito organizacemi Scaledenmark a Guiding Architects.

Marcela Steinbachová
(*1975) je jedna z mála architektek mladší generace. Kromě vlastní architektonické praxe v ateliéru Skupina se zabývá propagací architektury. V roce 2001 založila nezávislé občanské sdružení Kruh, které mimo jiné organizuje celorepublikový svátek Den architektury. Vyučovala na Akademii výtvarných umění Praha na Škole architektury jako odborná asistentka profesora, v současnosti též působí jako odborný redaktor dvouměsíčníku o architektuře ERA21. K jejím realizacím patří např. Centrum Franze Kafky, které navrhla společně s americkým architektem Stevenem Hollem, řešení dostavby statku ve švýcarském Mohren, řešení stálé expozice Dopravní haly Národního technického muzea a úpravy pražských kin Světozor a Aero a divadla v Ostravě.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články