Ve Frýdku-Místku se otevřelo obchodní centrum za 700 mil. Kč.

Zdroj
Martina Helánová
Vložil
ČTK
13.11.2014 14:05
Obchodní centrum Frýda v době výstavby; snímek nasemesto.fm
Frýdek-Místek - Ve Frýdku-Místku se dnes otevřelo nové obchodní centrum Frýda, jehož vybudování stálo zhruba 700 milionů korun. Centrum po roční výstavbě vzniklo na místě někdejší víceúčelové sportovní haly, která byla několik desetiletí dominantou města. Její stržení vyvolalo vlnu nevole u některých odborníků i obyvatel města, kteří se snažili halu, již považovali za technickou památku, zachránit.

    Nové obchodní centrum, jehož prodejní plocha je zhruba 14.800 metrů čtverečních, je zaplněno z 98 procent. Prázdných je ještě pět nájemních jednotek. Podle zástupce developera Bohumila Macha by centrum mělo být zcela naplněno do jara příštího roku. Návratnost investice společnost očekává za 12 let. Přibližně dva roky pak odhadem potrvá, než se centrum naplno rozjede a lidé si v něm zvyknou nakupovat.
    Obchodní centrum nabízí více než 60 obchodů. Jeho součástí jsou kromě supermarketu či prodejen zaměřených například na služby či módu také restaurace, kavárny nebo 5D kino. "Věříme, že otevřením centra zajistíme obyvatelům města pod jednou střechou pohodlné nákupy zboží módních značek a dalšího sortimentu, za kterými dosud museli cestovat do Ostravy," uvedl Mach.
    Výstavbou centra vzniklo více než 200 pracovních míst, která podle ředitelky centra Petry Bujnoškové obsadili především lidé žijící ve Frýdku-Místku či přilehlém okolí.
    Součástí centra je také podzemní parkoviště pro více než 570 vozů, které ve všední dny nabídne tříhodinové bezplatné parkování, o víkendech v něm bude možné zdarma parkovat pět hodin. Centrum má speciální fasádní systém, který by měl umožnit dvacetiprocentní úsporu energie.
    V těsné blízkosti centra, nedaleko řeky Ostravice, se dokončuje také stavba nové víceúčelové sportovní haly Polárka za 284 milionů korun. Veřejnosti by se měla otevřít už v prosinci.  
0 komentářů
přidat komentář

Související články