V Brně dnes začala stavba obřího areálu dopravní výchovy

Vložil
ČTK
27.08.2014 23:40
Brno

K4 a.s.

Brno - V Brně se začal stavět areál dopravní výchovy, má být největší v zemi. Vzniká v severozápadní části odpočinkové zóny Riviéra, kde je dnes zchátralý zámeček, kurty na plážový volejbal a loni v létě tam promítalo letní kino. Náklady na stavbu jsou téměř 94 milionů korun, řekl dnes při slavnostním zahájení stavby primátor Roman Onderka (ČSSD).
    Hřiště i s okolím mají být hotová příští rok v září. Vznikne zde částečně kryté dopravní hřiště, které bude sloužit výuce dopravní výchovy, bude přístupné i veřejnosti. Lidé zde najdou půjčovnu kol či tříkolek. Jako zázemí bude sloužit zámeček, který čeká kompletní rekonstrukce, aktuálně je kvůli havarijnímu stavu zavřený. "Dojde také k revitalizaci travnatých ploch, chodníků, komunikací a mobiliáře," doplnil Onderka.
    V areálu bude možné pořádat i kulturní akce, bude také sloužit jako odpočinková zóna, pro in-line bruslaře zde vznikne dráha.
    Provoz dopravního hřiště bude mít na starost městská policie. "Konkrétní programy teprve chystáme. Rádi bychom hřiště maximálně vytížili nejen školami z Brna, ale z celého kraje," řekl dříve ČTK mluvčí strážníků Michal Simandl. Strážníci získají nové zázemí pro sebe a pro teoretickou výuku právě v zámečku.
    Menší dopravní hřiště slouží v Brně například u základní školy v Komíně, v Hudcově ulici či v Lužánkách.
0 komentářů
přidat komentář

Související články