Pražská muzejní noc na Fakultě architektury

Zdroj
FA ČVUT
Vložil
Tisková zpráva
09.06.2014 21:10
V sobotu 14. června 2014 bude Fakulta architektury ČVUT v Praze jednou ze 39 institucí, kde se uskuteční v pořadí již jedenáctý ročník Pražské muzejní noci. Akci pořádají Národní muzeum, Dopravní podnik hlavního města Prahy a Asociace muzeí a galerií ČR. V netradičním čase nabídne FA ČVUT veřejnosti vyčerpávající přehled o svých aktivitách a bohatý program pro návštěvníky všech generací i pro všechny smysly. V atraktivním prostředí nové budovy ČVUT se budou konat výstavy, workshopy, promítání i komentované prohlídky.

Muzejní noc odstartuje vernisáž výstavy diplomních projektů, kterou v 19:30 v atriu u Archicafé zahájí děkan FA ČVUT prof. Ing. arch. Ladislav Lábus, Hon. FAIA. Atria v přízemí budovy představí diplomové práce čerstvých absolventů a výzkum studentů doktorského studia. Otevřené budou všechny ateliéry na sedmi podlažích, kde si bude možné prohlédnout studentské semestrální práce i prostředí, kde budoucí architekti pracují. Nový zážitek z poznávání architektury nabídne výstava Praha haptická. 15 velkých modelů ikonických budov pražské  architektury, které pro nevidomé vyrobili studenti  FA ČVUT, bude k dispozici všem, kteří se tentokrát spolehnou jen na vlastní ruce a hmat.

Program doplní přednášky a promítání filmů z filmotéky FA ČVUT. Studenti týmu ČVUT ukáží, že na fakultě se nejen projektuje, ale i staví. Vyprávět budou o svých zkušenostech a zážitcích z úspěšné účasti v soutěži Solar Decathlon. Kdo je to architekt a designér? Na to odpoví Spolek posluchačů architektury a nabídne krátkou exkurzi do života studentů Fakulty architektury.

Od 20:00 do půlnoci bude ve všech přednáškových místnostech probíhat projekce filmů s tématikou architektury. Ke shlédnutí bude film o přestavbě londýnské elektrárny na galerii moderního umění Tate Modern od švýcarských architektů Herzog & de Meuron, dokument týmu architekta Rema Koolhaase o dosud prakticky neprozkoumaném největším městě Nigérie Lagosu, nebo film Berlin Babylon, dokumentující výstavbu Berlína po pádu berlínské zdi.

Aktivně se budou moci návštěvníci zapojit do workshopů a výtvarných dílen. Pro děti jsou určeny workshopy Rozumím svému městu. Lektoři Ústavu výtvarné tvorby povedou výtvarné dílny, během kterých budou výtvarní amatéři kreslit metodou haptické non-vizuální metody. Kabinet modelového projektování (MOLAB) připravil pro příznivce moderních technologií ukázky interaktivního navrhování včetně počítačových simulací a výroby prototypu na 3d tiskárně. Výstavu Co jsme si zbořili i rozsáhlou internetovou databázi Industriální topografie představí Výzkumné centrum průmyslového dědictví FA ČVUT. Pro zájemce o studium bude od 14 do 17 hodin v rámci Dne otevřených dveří otevřené studijní oddělení a k dispozici budou členové Spolku posluchačů architektury.

Přístup do budovy FA ČVUT je bezbariérový. Detailní program Pražské muzejní noci na FA ČVUT najdete na https://www.fa.cvut.cz/Cz/PrednaskyVystavy/PrazskaMuzejniNoc2014.
Program Dne otevřených dveří na https://fa.cvut.cz/Cz/Fakulta/ZpravyZFA/DenOtevrenychDveri2014.

Kompletní program Pražské muzejní noci na www.prazskamuzejninoc.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články