Praha pokračuje v myšlence přestavět Staroměstskou tržnici

Vložil
ČTK
27.04.2014 12:20
Praha

Praha - Praha pokračuje v myšlence přestavět historickou budovu Staroměstské tržnice a vrátit do ní tradiční trhy. V uplynulých dnech zadala zakázku na zhotovení projektové dokumentace za 28 milionů korun. Zjistila ČTK z věstníku veřejných zakázek. Kolik by měla stát samotná přestavba tržnice, není jasné.

    Tržnice se nachází ve vnitrobloku ohraničeném ulicemi 28. října, Rytířská, Perlová a Na Můstku. Přízemí památkově chráněné budovy nyní slouží jako nákupní centrum. Do historické budovy jsou vestavěny jednotlivé obchody a restaurace. Běžnému návštěvníku nákupního centra se tak památková hodnota tržnice připomene jen zdobeným průchodem z Rytířské ulice. Dál už mohou lidé přes vestavěné stěny a stropy obchodů vidět jen část střešní konstrukce budovy, který v jednom místě odhaluje skleněný podhled.
    Praha chce vestavěné konstrukce odstranit a v budově obnovit stánkový prodej potravin a dalšího sortimentu. "Navrácený účel stavby umožní obnovit současně i architektonickou hodnotu památkově chráněné stavby," píše v materiálu, který už dřív schválila rada města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články