Trendy dávají keramice novou roli

Vložil
Tisková zpráva
28.04.2014 14:45
Dlažba do koupelny, na terasu dřevo, do obývacího pokoje tapeta? Složité rozhodování, které usnadní jeden tradiční materiál. Keramické obklady totiž nabízejí kreativní řešení pro celý domov.
Design s optikou přírodního kamene série Stones, cena od 559 Kč/m².

Mít dlažbu na podlaze a obklad na stěně je zcela běžné. Zkuste podle aktuálních trendů i chuti víc experimentovat, vybrat z letošních novinek RAKO, které dávají velkou šanci a prostor dekorovat a s pomocí keramických obkladů si pohrát s atmosférou. Odvážně kouzlit můžete navíc doma, ale i v exteriéru. Je zřejmé, že obklady se dnes spolehlivě zabydlují v obytných místnostech, nejenom v koupelnách.
Na terasu i do interiéru si pořiďte dlažbu - imitaci dřeva, kamene, krásu si budete užívat beze změn, série Trend (RAKO).

série Porto
S vášní pro materiály

Nejvýraznějším trendem ovlivněným zdokonalením výrobních technologií jsou imitace materiálů – především dřeva, přírodního kamene, betonu, nebo povrchu cementové stěrky. Výhodou je, že vypadají dobře i spolu v jedné místnosti. Jsou natolik podobné originálům, že až poklepání na povrch vás ujistí o záměně. „Digitální tisk umožňuje přenést na hladký, dokonce reliéfní povrch obkladů a dlažby jakýkoliv dekor ve vysokém rozlišení. Autentické jsou přírodní nahodilosti, nedokonalosti, patina, řez kamene, či úpravy povrchů, s nimiž se potkáte u dřevěných podlah – kupříkladu katrování, nebo bělené povrchy,“ přibližuje Marek Vráblík, šéfdesignér značky RAKO.

Keramika na tapetě
(Rako má úžasné Deco!

Další novinkou je širší používání dekorování. Možností je hodně, buď s pomocí tradičních prvků (listely, mozaiky...), nebo kombinací formátů, či efektním střídáním hladkých a reliéfních povrchů. Veškeré dekorace vyniknou v kombinaci s vlnou neutrální šedi a zemitých tónů, která v současnosti převládá. Když se rozhodnete obložit celou stěnu, trefíte se do trendů a navíc vám do interiéru přibyde neobvyklý výtvarný solitér. Inspiraci pro keramickou „tapetu“ najdete kupříkladu v moderních sériích RAKO (série Stones, Cemento,Triangle, Deco...).
Série díky svému neutrálnímu vzhledu mohou vhodně propojit kompletní interiér, série Cemento.

Série Deco (RAKO) se hodí jak na stěnu, tak i na podlahu.
Opravdovým hitem této sezóny je patchwork. K sobě skládané kousky pestrých vzorů se neobjevují jenom na textilních přehozech. Geometrické a florální dekory zdobily dlažbu starých patií, později schodiště a chodby činžovních prvorepublikových domů. Značka RAKO má úžasné Deco –  sérii, jež nadchne paletou barev a vzorů. „Zajímavé originální a desítky let staré motivy jsme objevili v archivu RAKO a některé se dostaly do finálního výběru. Určitá nedokonalost a ošlapanost je proto na výrobcích záměrná,“ vysvětluje Herbert Kraus, obchodní ředitel značky RAKO.




Tradiční šarm pro moderní půvab

Domácí i zahraniční tvůrci nových kolekcí se ohlédli do historie, hledali prvky v městské architektuře, či ve stylu světových metropolí. Na mezinárodních veletrzích je na první pohled jasné, že kromě imitací zůstává v oblibě retro styl.

Oblékněte si vaši koupelnu do série RAKO 1883, inspirovanou obklady z vily Tugendhat.

Česká značka RAKO přidala na trh novinku „RAKO 1883“, která připomíná významné firemní datum, zároveň volně navazuje na obklady použité ve dvacátých letech minulého století v unikátní brněnské vile Tugendhat. Jestliže sníte o elegantní příjemně nostalgické atmosféře počátku minulého století, přestavujete starší dům, nebo obdivujete módní retro, máte v rukou ideální stylovou sérii. Obklady 20 x 40 mají výborně napodobenou mírně popraskanou glazuru. V kolekci, jejíž atraktivitu zvyšují zkosené hrany obkladaček – takzvaná psaníčka, objevíte i jemný celoplošný květinový dekor. K znovu objevené barevnosti – syté lesklé červené a noblesní béžové ladí matný, jakoby ošlapaný rustikální povrch dlažby Siena. Více o novinkách na www.rako.cz
série Siena
0 komentářů
přidat komentář

Související články