Mezinárodní soutěž studia DTS

Vložil
Tisková zpráva
25.03.2014 07:45
ARCHTILES s.r.o.

Vyzýváme české architekty a designéry, aby se zapojili do mezinárodní soutěže italského designérského studia DTS - Create your Tile. Účastníci mají za úkol navrhnout inovativní a originální kolekci keramiky, která bude mít komerční potenciál, bude odpovídat možnostem průmyslové výroby a reflektovat hlavní principy a hodnoty kreativního studia DTS.

"My v Archtiles si myslíme, že tvůrčí potenciál, náš historický a hluboce zakořeněný vztah ke vkusné dekoraci a architektuře nás přímo předurčuje světu nabídnout něco ryze českého, co bude díky výrobci REFIN vpuštěno do celosvětové prodejní sítě. V případě úspěchu návrhu pak snadno můžeme například v New Yorku nebo Tokiu chodit po dlažbě, která v sobě bude skrývat kus českého nápadu a kreativity," motivuje k účasti Petr Kunt ze společnosti Archtiles.

Vítězný návrh bude představen v rámci mezinárodního veletrhu Cersaie v italské Bologni v září letošního roku a autorovi nepřinese jen finanční zisk, ale především možnost zařadit se mezi velké hvězdy světového designu jako je Michele De Lucchi nebo módní návrhářka Vivienne Westwood.

O kvalitách soutěžních návrhů rozhodne v několika kolech mezinárodní porota složená z osobností světového designu a architektury, novinářů a zástupců společnosti Refin a obchodní značky DesignTaleStudio. Do jejího čela se postaví páni architekti Alessandro a Francesco Mendiniovi. Podrobné informace o podmínkách k přihlášce do soutěže najdete na www.designtalestudio.com.


Studio DTS (DesignTaleStudio) bylo založeno v roce 2005 a ochranná křídla nad ním drží světoznámá keramička Refin. Jeho cílem a posláním je znovuobjevení krásy a hodnoty ručně vyráběné keramiky, a to jako výrazu designérovy kreativity a jedinečnosti každého umělce, která je povýšena nad pouhou ekonomickou výhodnost průmyslově produkovaných sérií.

Výrobu keramiky vidí členové studia jako proces, který nemohou vždy stoprocentně kontrolovat. Výsledný produkt je pro ně kombinací vody, země a ohně, na jehož finální podobu má vliv jak dílo přírody, tak práce člověka. Cílem DTS pak je, aby z této spolupráce nevznikaly jen průmyslové produkty, ale také autentická umělecká díla. S tím se ztotožňuje i český team Archtiles, který zve všechny designéry a architekty k účasti v této soutěži.
 
Kolektiv společnosti Archtiles drží pěsti všem účastníkům z Čech a věří, že právě práce některého z nich uvidí už brzy ve svém holešovickém showroomu, kde nabízí to nejlepší z produkce světových výrobců keramických obkladů, dlažeb a mozaik. "Sortiment vybíráme na základě dlouholetých zkušeností a hodnocení důležitých faktorů, kterými jsou design, kvalita, ekologická výroba, cena a dostupnost," říká jednatel firmy Petr Kunt.
0 komentářů
přidat komentář

Související články