Dvě nové publikace společnosti Rigips

Autorský tým složený ze specialistů společnosti Rigips využil svých dlouholetých zkušeností a připravil dvě publikace, které na českém trhu doposud chyběly a nemají u nás obdoby.

Velká kniha sádrokartonu
Publikace Velká kniha sádrokartonu – Podklady pro projektování interiéru obsahuje souhrnná data a informace o systémech suché vnitřní výstavby.

Publikace je určena všem, kteří potřebují získat nejen přehled, ale i podrobné údaje o jednotlivých systémech: příčkách, předstěnách, podhledech, podkrovích, podlahách. Tedy zejména odborné veřejnosti - projektantům, architektům, investorům, developerům a v neposlední řadě i realizačním firmám. Autoři si vytkli základní cíl: poskytnout ve strukturované formě souhrn ověřených konstrukcí a systémů s jejich komplexními daty a deklarovanými hodnotami. Mezi uvedenými systémy najdete jak tradiční konstrukce ze sádrokartonových desek, tak i úspěšné systémy založené na sádrovláknitých deskách Rigidur či zaoblené konstrukce z desek Riflex. Nedílnou součástí jsou kazetové a akustické podhledy. Najdete zde i relativně nové konstrukce Duragips s kombinovaným opláštěním z desek sádrokartonových a sádrovláknitých. Zcela nově jsou zde zveřejněna souhrnná data o bezpečnostních konstrukcích Rigips. Nechybí ani názorná zobrazení jednotlivých systémů a konstrukční detaily.

Publikaci v ceně 530 Kč si můžete objednat v e-shopu zde>


Montážní příručka sádrokartonáře
Druhá kniha – jak již název napovídá – obsahuje montážní návody ke všem systémům suché vnitřní výstavby.

Tato publikace je určena všem, kteří se jakýmkoli způsobem podílejí na stavbě interiérů budov, a to jak bytových, tak i občanských a průmyslových. Především je však určena specializovaným firmám na montáž sádrokartonu, stavbyvedoucím stavebních firem a stavebním dozorům. Za cíl si tato bohatě ilustrovaná publikace vzala jednoduše a přehledně popsat zásady správné montáže konstrukcí suché vnitřní výstavby. Nejde již jen o klasické a nejrozšířenější sádrokartonové konstrukce, ale i příbuzné stavební technologie a výrobky na bázi sádry, jako například konstrukce ze sádrovláknitých desek Rigidur a Ridurit, kombinované konstrukce Duragips či v neposlední řadě sádrové omítky a stěrky Rimano. Publikaci nechybí přehled jednotlivých produktů suché vnitřní výstavby.

Publikaci v ceně 180 Kč si můžete objednat v e-shopu zde>


O společnosti Rigips, s.r.o.
Rigips, s.r.o. je dceřinná společnost britského koncernu BPB - největšího světového výrobce sádrokartonu a sádrových produktů a jednoho z předních dodavatelů polystyrenových izolací na světě. Po desetiletích úspěšného a nepřetržitého rozvoje obsluhuje BPB se svými 90 výrobními závody trh ve více než 50 zemích světa. V České republice má společnost Rigips již téměř patnáctiletou tradici. Ve svých 3 výrobních závodech vyrábí své produkty v kvalitě srovnatelné s velkými evropskými výrobci a splňuje normy platné v EU. Díky své příslušnosti ke koncernu BPB využívá společnost Rigips know-how z celého světa a je připravena vyjít vstříc přáním a požadavkům svých zákazníků.
Koncern dosahuje obratu více než 2 miliardy liber a zaměstnává přibližně 13 000 pracovníků v celém světě.

www.rigips.cz